Korraldaja: peame hakkama pealtvaatajate territooriumi piirama

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Kelk
Indrek Kelk Foto: SCANPIX

Klubi Tartu Maraton juht Indrek Kelk (pildil), kuidas esimene teatemaraton õnnestus?

Õnnestus hästi ja saime palju targemaks, kuidas asju veel paremini teha. Ma arvan, et järgmisel aastal saab see olema rahvarohkem ja ka korralduslikult parem.

Mida esimesest korrast kõrva taha panna?

Kindlasti seda, et teatesõit tõi seni rahulikku avatud raja sõidupäeva võistlusmomenti ja sellega kaasnevat adrenaliinitulva osalejatesse. Seega oodati võistluspärasemat teenindust. Ja ka mööda rada liikuvad rahvahulgad olid senisest palju suuremad. Saime kogemuse, et ainult aed peab inimest kinni. Me lootsime, et ka selline mõtteline joon hoiab inimesi raja kõrval, aga kahjuks see ei toiminud. Peame hakkama territooriumi piirama.

Mis veel?

Kindlasti peaksid viidad teeninduspunktides olema paremini pandud. Et kus on vahetusala ja kuidas sinna liikuda.

Kas teatesõit avatud raja sõitu segama ei hakanud?

Praeguses kontekstis küll mitte. Suhteliselt ilusti mahuti ära ka teeninduspunktides.

Palju teatemaratonile võistkondi ootasite?

Ootus oli, et umbes viiskümmend võiks esimesel aastal tulla, aga see täitus topelt ja nii palju ei osanud kõige paremateski unistustes loota. Järgmisel aastal võiks neid juba 300 olla.

On teatemaratonil ka mingi piirarv?

Igal võistlusel on mingi piir ees, aga raja läbilaskevõime poolest on see lagi ikka kaugel. Pigem seab piirid logistika. Kogu see teatevahetusse suunduv inimmass ja autode tulv. Nüüd oli autosid 100–150, aga kui see arv mitmekordistub, siis muutub olukord teiseks.

Kuidas rada vastu pidas ja mis olukorras võiks see pühapäeval olla?

Inimhulk ei olnud nii suur, et ta rajale hävitavalt oleks mõjunud. Tahaks loota, et pühapäeval on rada paremas olukorras. Saame ka ise kõige halvemad kohad lumega katta, aga kilomeetrite kaupa me seda teha ei suuda. Kehvemaid kohti on kaks-kolm ja need jäävad Hellenurmest lõpu poole. Kui kümme sentimeetrit lund tuleks, oleks kõik väga hästi.     
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles