Sukles: Euroopa käsitles ERMi üksnes turismiobjektina

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Sukles.
Siim Sukles. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kultuuriministeeriumi kantsleri Siim Suklese sõnul taotleti raha Eesti Rahva Muuseumi ehitamiseks turismi arendamise meetme raames, kuid muuseum on tegelikult laiem kultuuriobjekt.

Sukles rääkis «Aktuaalsele kaamerale», et kui Eesti Rahva Muuseumi ehituse jaoks Euroopast raha taotlema hakati, siis oleks see raha pidanud olema ette nähtud ennekõike turismi arendamiseks, vahendas ERR Uudised.

«Kahjuks ei ole ju siiani sellist kultuurimeedet, kuhu saaksime oma muuseumid esitada, kust saaks muuseumi jaoks raha, kuna nende arusaam on see, et raha peab minema turismi arendamiseks, meie muuseum ei ole mitte ainult turism, vaid selgelt ka laiem kultuuri objekt, siis tekkiski see lahkheli, mille peale oli ohtralt kirju omavahel vahetatud,» selgitas kantsler.

Tema sõnul võib valitsus teha järgmisel nädalal otsuse riigi rahaga ERM Tartusse ehitada. Selge on see, et Euroopast raha nii kergesti ei tule, nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles