Noored teevad Puhjas Koolitantsuks sooja

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läheneb koolitantsu festival.
Läheneb koolitantsu festival. Foto: Urmas Luik

Täna tantsivad Puhjas taaskord Tartumaa liikumisrühmad. Tantsupäevale koguneb umbes 200 noort tantsijat.

Järjekorras juba neljateistkümnes liikumisrühmade päev on mõeldud maakonna kooliealistele tantsijatele.

Puhja seltsimaja juhataja ja peaaegu algusest peale üritust korraldanud Kaja Udso sõnul on osalejate arv alati olnud enam-vähem sama suur, saali mahutavuse piiri peal.

Osalejad on nii koolide kui kultuuriasutuste juures tegutsevad tantsurühmad. Mõnele neist on see päev nagu peaproov järgmise nädalavahetuse Koolitantsule. Puhjas tantsimine on pingevabam ning Udso sõnul hea enese kokkuvõtmise koht enne päris suurele lavale astumist.

«Eks ikka neil varbakene väriseb ja õpetajad alati pabistavad,» rääkis Udso naerdes. Esinemine on ikka esinemine ja kuigi žürii on alati väga meeldiv, võtab juhendajatel ikkagi põlved nõrgaks, kui on aeg tagasisidet saada, lisas ta.

Nimelt teeb selle väikse ürituse eriliseks, et kõik juhendajad saavad pärast võistlust žüriilt nõuandeid – mis oli väga hästi, mida võiks paremini teha ja kuidas täpselt.

Žürii valib igast vanuserühmast välja parima, kuid teisi tantsijaid ei järjestata.
Kollektiive on täna kell 12 algavale sündmusele tulemas üheksast paigast.

Kõige rohkem osalejaid on sel aastal Elvast, kust tuleb lausa 62 last, teisel kohal on Nõo 40 lapsega.

Udso sõnul on neid juhendajaid, kes on oma lastega kohal käinud järjekindlalt juba aastaid, kuid et noored naised jäävad sageli lapsehoolduspuhkusele või kolivad ära ning uut juhendajat on maakohas raske leida, siis on palju ka vaid korra või paar käinud rühmi.

Kõik soovijad võivad liikumisrühmade päeva ka ise vaatama minna, kuid reklaami sellele pole tehtud, sest seltsimaja saal on just nii suur, et osalejad-juhendajad ära mahutada ja niisama vaatajatele ülearu ruumi ei jää.

Tartumaa liikumisrühmade päev

• Korraldatakse 14. korda.

• Võisteldakse kolmes vanuserühmas: kuni 11 eluaastat, 11–14-aastased, alates 14. eluaastast.

• Etteaste kestus kuni 7 min.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles