G4S pidas kinni teaduskeskuses tegutsenud taskuvarga

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G4S.
G4S. Foto: SCANPIX

Turvafirma G4S patrullekipaaž pidas 8. veebruaril Tartus kinni mehe, keda on alust kahtlustada AHHAA teaduskeskuse garderoobist külastajate isiklikke asjade varastamises.

8. veebruaril kell 15.49 helistas turvafirma juhtimiskeskusesse AHHAA töötaja ning teatas, et teaduskeskuse hoovis on meesterahvas, kes on korduvalt AHHAA garderoobist külastajate isiklikke asju varastanud. Kuigi mehe tegevus on varemgi jäänud videovalve kaamerate vaatevälja, pole teda seni tabada õnnestunud.

Märgates kahtlusalust, asus AHHAA keskuse töötaja teda eemalt jälgima ning samaaegselt edastas info ka G4Si juhtimiskeskusele. Kahe minutiga kohale saabunud patrullekipaaž pidas varguses kahtlustatava Tigu torni läheduses kinni ning andis üle politseile.

G4S tänab tähelepanelikku AHHAA töötajat, kes aitas pikanäpumehe tabada.

«Oluline roll oli ka videovalvetehnikal – mehe tegutsemine garderoobis jäi kaamerate vaatevälja ning tema tabamine oli vaid aja küsimus. Kohtades, kus valvurit pole, peabki videovalve puldi taga olema nutikas ja kiire reageerimisega töötaja, kes õigeaegselt turvafirma olukorda lahendama kutsub,» ütles AS G4S Eesti valvedivisjoni Lõuna osakonnajuhataja Ervin Laaneots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles