Muuseumi ümber püsib palju küsimusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Lang
Rein Lang Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki see on nüüd ametlikult välja öeldud, et Tartu kunstimuuseumi filiaalistamist ehk Eesti Kunstimuuseumi osaks muutmist ei tule, on muuseumi tuleviku kohta ikka vastuseta küsimusi.

Üks võimalus, mida pikemalt arutatud, kuid mille kohta Tartu linn pole selget seisukohta välja öelnud, on luua sihtasutus, kuhu koos kunstimuuseumiga kuuluks teisigi muuseume.

Kultuuriminister Rein Lang on kinnitanud valmidust läbi rääkida ja kiiresti otsusele jõuda, kuid Tartu ei kiirusta.

«See on üks paljudest variantidest,» oli linnapea Urmas Kruuse sõnum. «Linna osalus on mõistlik siis, kui muuseumid ühendatakse. Räägitud on paljudest asjadest, ka sellest, et kunstimuuseum võiks olla Eesti Rahva Muuseumi osa.»

Kultuuriala abilinnapea Tiia Teppan ütles, et Tartu linn on endale kuuluvate muuseumidega rahul ega näe põhjust hakata neid juriidiliselt ühendama. «Siis peaks tulema mingi lisaväärtus. Momendil me seda ei tunneta,» ütles Teppan.

Ka ei ole tema sõnul riik öelnud, et ei kavatse Tartu kunstimuuseumiga edasi tegeleda ja linn peaks selle haldamiseks alternatiivi otsima.

Abilinnapea Raimond Tamm rääkis, et tõenäoliselt tuleval nädalal peaks Tartu kunstimuuseumi ja keskraamatukogu ühishoone arhitektuurivõistluse žürii protokoll teisel katsel valmima. Selge pole aga, kas võidutöö alusel kunagi ka ehitama hakatakse, sest kultuuriminister on teinud seda kahtluse alla seadvaid avaldusi.

Linnapea lausus aga, et seni ei ole linn saanud kultuuriministeeriumist ametlikku kirja, et ministeerium ei kavatse projektiga edasi minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles