Teate­maraton muutub traditsiooniks

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koos avatud raja sõiduga antakse pühapäeval ka esimese teatemaratoni start.
Koos avatud raja sõiduga antakse pühapäeval ka esimese teatemaratoni start. Foto: Sille Annuk

Pühapäeval saab alguse uus tava, kui hommikul kell üheksa antakse Otepääl stardipauk uuele võistkondlikule suusasõidule ehk esimesele Tartu teatemaratonile.

Teatemaraton on Eestis esimest korda korraldatav neljaliikmeliste võistkondade suusasõit, kus igal meeskonnaliikmel tuleb läbida üks etapp 63 km pikkusest kogudistantsist.

Nagu Tartu maratoni põhisõit, kulgeb ka teatevõistluse rada marsruudil Otepää-Matu-Ande-Kuutse-Palu-Hellenurme-Elva. Kõik neli etappi on eri raskusastmega ning pikkusega 12–20 kilomeetrit.

Tartu maratoni võistluste direktor Indrek Kelk oli kindel, et uuest üritusest saab traditsioon, mis käib kaasas iga-aastase Tartu maratoniga.

«Teatemaraton on vahva võimalus kõikidele kollektiividele, sõpruskondadele ning peredele ühiselt suusad alla panna ning meeskondlikult suusavõistlusel osaleda. Öeldakse, et jagatud rõõm on topeltrõõm, Tartu teatemaraton on selle tõestuseks,» rääkis Kelk.

Üle 60 meeskonna

Üks võistluse ellukutsujatest, Madis Lepajõe, kes on osalenud 2004. aastal esimesel Vasaloppeti teatemaratonil, sõnas, et ühise seltskonnaga rajale minnes saab kogeda tugevat meeskonnavaimu ning positiivset emotsionaalset laengut: «Teatevõistlus on võimalus teha midagi vahvat ja meeleolukat, see ei pea ilmtingimata olema võistlus, maraton on siiski rõõm.»

Eilseks oli esimese Tartu teatemaratoni starti tulemas ligi seitsekümmend meeskonda. Teiste hulgas olid võistkonna välja pannud haridus- ja teadusministeerium, Valio, Webmedia ja raadio Kuma.

Rajal tuntud nimed

«Peale firmade on end kirja pannud ka palju pere- ja sõpruskondi,» ütles Tartu maratoni pressiesindaja Greete Kempel ja lisas, et näiteks Kuma raadio võistkonnas lähevad rajale Mihkel Mardna, Veikko Täär, Jüri Jaanson ja Allar Raja.

Interneti teel kestab registreerimine reedel kella viieni, klubi Tartu Maraton büroos saab aga registreeruda veel ka laupäeval.

Maratonielamusi saab koguda ka pühapäeval avatud raja sõidul ja Tervis Plussi 11. Tartu maratoni naistesõidul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles