Võimlemispidu toob Tartusse kireva seltskonna

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile hommikul harjutasid Annelinna spordimajas homme algavaks võistluseks Hongkongi iluvõimlejad Cheung Wing Suen (vasakult), Minori Teramoto, Chu Lok Yee, Tam Wai Tsz ja Alison Beverly Chan.
Eile hommikul harjutasid Annelinna spordimajas homme algavaks võistluseks Hongkongi iluvõimlejad Cheung Wing Suen (vasakult), Minori Teramoto, Chu Lok Yee, Tam Wai Tsz ja Alison Beverly Chan. Foto: Kristjan Teedema

Kolmepäevaseks kasvanud rahvusvaheline iluvõimlemisvõistlus Miss Valentine ja rühmvõimlemise maailmakarikaetapp toob seekord Tartusse 29 riigi sportlased. Täiskasvanute arvestuses läheb medalit püüdma ka VK Janika naiskond Sunshine.

Koos treenerite ja kohtunikega saabub selleks nädalalõpuks Tartusse üle maailma ligi 1300 osalejat. Kuna võistlejate arv on rekordiliselt suur, paneb see ka korraldajatele lisapinge. «Jah, ma ütlen, et tegelikult on isegi väike mure, sest logistiliselt on nii suurt üritust juba üsna keeruline teha,» tunnistas võistluste peakorraldaja Janika Mölder.

«Peaaegu kõik Tartu hotellid on meie inimesi täis ja kuna on talv, siis on vaja sõidutada nad siia spordihoonesse,» selgitas Mölder ning tundis heameelt, et suurem pakane on tagasi tõmmanud. «Eelmisel nädalal olime väga mures, sest bussid lihtsalt ei käivitunud, aga nüüd keeras ilm ennast õnneks õigel ajal soojemaks.  

Võistlusel hea maine

Miss Valentine on Tartus juba 18. korda ning rühmvõimlemise maailmakarikaetappi korraldatakse teist korda.

Eksootilisematest riikidest tulevad seekord näiteks Mehhiko, Küpros ja Uzbekistan. Kaugematest veel Iisrael, Kanada, Türgi ja Jaapan. «See on päris kirev seltskond,» lausus Mölder ning põhjendas osalejate kasvavat huvi võistluse hea mainega.

«Mõnel võistlusel on õhkkond väga närviline, aga meie oleme siiani saanud korraldusega väga hästi hakkama. Siin on kõik hästi rahulik. Muidugi on võistlejatele meeltmööda see hooaja alguse start, kus on paljud tugevad maad koos. Eriti olümpia-aastal, sest tihtipeale käiakse siin oma uusi programme proovimas,» rääkis Mölder. Võistluse populaarsust kasvatavad ka tema isiklikud kontaktid üle maailma.

Tartu võistluse head mainet kinnitas ka juba teisipäeva hommikul siia jõudnud Hongkongi iluvõimlejate treener Yolanda Ngwan, kes käis siin eelmiselgi aastal. «Siin on väga ilus ja kõik meie lapsed imetlevad teie valget lund. Võrreldes Hongkongiga on Tartu väga rahulik,» lausus Ngwan.

Üritati viisat saada

Võistluse järjest kasvav kuulsus on aga tekitanud korraldajatele ka probleeme. Näiteks tahtis seekord ennast võistlusele registreerida Aafrika riik Nigeeria. Kuna nende nimekirjas olid keskeltläbi 30-aastased võimlejad, tundus asi kahtlane ning Mölder saatis registreerimissoovi kontrolliks rahvusvahelisse võimlemisliitu (FIG).

«Sealt tuli kohe vastus, et nendele kutset teha ei tohi, sest nad pole tegelikult võimlejad,» lausus Mölder ning pakkus, et 25 aafriklase eesmärk oli saada Schengeni viisa. «Ma arvan, et kui nad oleksid viisa saanud, poleks nad siia kohale tulnud, sest kui nad kuulsid, et FIG ei aktsepteeri neid, lõppesid igasugused telefonikõned. Tegelikult oli asi päris tõsine ja sellest oleks võinud tekkida palju pahandust.»

Kohal mitu tippu

Kolmest võistluspäevast pidas Mölder kõige huvitavamaks laupäeval ja pühapäeval toimuvat maailmakarikavõistlust, kus rühmad esinevad vaheldumisi individuaalvõistlejatega.

Esimest korda võistleb täiskasvanute hulgas ka VK Janika naiskond Sunshine, kes võitis eelmise aasta juunioride maailmameistrivõistlustel pronksmedali. «Ma usun, et nad teevad tugeva stardi, sest nad on kõvasti ette valmistanud,» lausus Mölder.

Kuulsamatest võimlejatest on tartlastel võimalik näha ka eelmise aasta maailmameistrivõistluste rõngasharjutuse pronksmedaliomanikku Neta Rivkinit Iisraelist ning mulluse MMi mitmevõistluses individuaalse pronksi võitnud Alia Garajevat Aserbaidžaanist.
«Rivkin on uus kasvav staar ja nad mõlemad on olümpiamedali kandidaadid,» tutvustas Mölder ning kutsus kõiki Annelinna spordimajja kaasa elama.

Miss Valentine 2012

Homme

• Kl 9–11.30 mini- ja lasteklass, vabakava, individuaalkavad, rühmvõimlemise Miss Valentine

• Kl 11.30–15 noorteklass, individuaalkavad, rühmvõimlemise Miss Valentine

• Kl 15–18.10 juunioriklass, rühmvõimlemise Miss Valentine

• Kl 18.30–21 meistriklass, individuaalkavad, juuniori- ja meistriklassi rühmad

Laupäev

• Kl 9–12 laste- ja noorteklass, individuaalkavad; 10–12-aastaste finaal; rühmvõimlemise Miss Valentine, 12–14-aastaste finaal

• Kl 12–15.30 juunioriklass,

• Kl 16–19.10 juunioriklass, rühmvõimlemise Miss Valentine, juuniori- ja meistriklassi finaalid; rühmvõimlemise Miss Valentine

• Kl 19.10–22 meistriklass, individuaalkavad; rühmvõimlemise maailmakarikavõistlus, juunioriklassi eelvõistlus

Pühapäev

• Kl 9–10.45 juunioriklass, individuaalkavad

• Kl 11–13.45 juunioriklassi individuaalkavad

• Kl 14–16.40 iluvõimlemise juunioriklassi individuaalkavad

• Kl 17–19 rühmvõimlemise maailmakarikavõistluste
finaal juuniori- ja meistriklass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles