Elva majapõlengus hukkus eakas naine

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva majapõleng.
Elva majapõleng. Foto: Guido Kokk/Lõuna päästekeskus

Täna hommikul põles Elva linnas Raudtee tänaval elumaja, kust päästjad tõid välja eaka hukkunud naisterahva.

Kell 08.51 teatati, et Elva linnas Raudtee tänaval põleb elumaja. Sündmuskohale saabunud päästemeekonnad Elva, Puhja, Tartu ja Tõrvandi päästekomandost leidsid eest ühekorruselise puitelamu, milles põles köök ja koridor ning tuli oli levinud ka katuse alla.

Päästetöötajad sisenesid tulekahju kustutamiseks ruumidesse ja tõid välja vanemaealise naisterahva, kes anti üle kiirabile. Kiirabitöötajad selgitasid, et kahjuks oli naine hukkunud.

Põlengu tagajärjel sai tulekahjustusi elamu köök ja koridor ning katusealune. Päästjad avasid tulekolletele ligipääsemiseks ka osa katusest. Kustutustöid raskendas hommikune külm ilm, mille tõttu päästeautode pumbad hakkasid kinni külmuma.

Päästekeskuse menetlusinspektori hinnangul sai tulekahju alguse elektrisüsteemi rikkest ning esialgsetel andmetel puudus majast suitsuandur.

Päästjad tuletavad meelde, et külmaperioodil tuleb tähelepanu pöörata tuleohutusele. Katkised kütteseadmed ja ülekütmine võib põhjustada raskeid tuleõnnetusi. Elektriga töötavate küttekehade kasutamisel ei tohi elektrisüsteemi ülekoormata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles