Parim kink on jalavarjud

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutu Tallinnas Raua tänava saunas jalatseid valimas.
Kodutu Tallinnas Raua tänava saunas jalatseid valimas. Foto: Toomas Huik / Postimees

Tartu Ülikooli viis magistranti algatasid heategevusaktsiooni, millega annavad kõigile võimaluse aidata kodutuid inimesi.


«See ettevõtmine kasvas välja ühe õppeaine raamest,» rääkis heategevuskampaania üks korraldaja, Tartu Ülikoolis magistrantuuris kommunikatsioonijuhtimist õppiv Merje Talvik. «Mõtlesin, et kui juba on tarvis midagi teha, siis võiks teha midagi kellegi heaks.»

Nii otsustasidki vabatahtlikuna kodutuid aidanud Talvik ning tema õpingukaaslased Margit Meiesaar, Maarja Rüütel, Saskia Undusk ja Triin Muiste korraldada koduta inimeste heaks üle-eestilise kampaania «Kodutu on inimene. Aita teda!».

Jalanõud on kuldaväärt


Tartlased saavad koduta kaaslinlasi aidata MTÜ Iseseisev Elu ning linna kulu ja kirjadega peetava varjupaiga kaudu. «Abi on teretulnud,» kinnitas kodutute päevakeskust pidava MTÜ Iseseisev Elu juht Maire Koppel.

Kõige rohkem on tarvis igas mõõdus jalanõusid nii meestele kui ka naistele ning sokke ja kindaid. Päevakeskuse rahvas on rõõmus ka rõivaste üle. Oodatud on joped, mantlid, kampsunid, püksid ja muud kehakatted ning  ihupesu. Maire Koppeli ainus palve on, et annetajad tooksid pestud ja terveid rõivaid.

Ära ei öelda ka tassidest, taldrikutest, nugadest, kahvlitest ja lauamängudest, näiteks kabest ja malest, mille nupud kipuvad päevakeskuses kaotsi minema.

Toiduabi pole liiast

Kodutule öömaja pakkuva varjupaiga juht Viktor Karhu ütles, et neile rõivaid praegu tarvis pole. «Aga meeste jalanõusid ja toiduabi on küll vaja,» kinnitas ta.

Rõõmuga võetakse varjupaigas vastu näiteks makarone, kiirsuppe ja -putrusid, suhkrut, teed ning muud kaua säilivat söödavat.

Merje Talvik märkis, et kampaania kodutute aitamiseks võeti Tartus, Tallinnas ja Pärnus hästi vastu. «Arvasime, et meil tuleb rohkem vaeva näha,» rääkis ta. «Aga igal pool tuldi meie mõttega kaasa ning asjad hakkasid kiiresti liikuma.»

Kõik võivad aidata


• Tartus saab kodututele annetada eluks vajalikku iga päev kl 8–17 kodutute päevakeskuses aadressil Lubja 7. Meeste jalanõusid ja toidukraami võib viia ka samas majas olevasse varjupaika.


• Raha koduta inimeste aitamiseks saab kanda MTÜ Iseseisev Elu arveldusarvele 1120161857 Swedbankis.


• Teavet saab netiaadressil http://aitakodutut.blogspot.com.


Allikas: Tartu Postimees

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles