Erimeelsused peatasid Valgamaa haldusreformi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga
Valga Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sotsiaaldemokraatliku erakonna Valgamaa piirkonna juhatus arutas eile haldusreformi kulgu Valgamaal ning seadis sihte kohalikeks valimisteks. Ka seati üles kandidaadid eelseisvateks erakonnasisesteks valimisteks.


Sotsiaaldemokraadid avaldasid kahetsust, et Valga linna ja ümbruskonna valdade ühinemine jäi erimeelsuste tõttu toimumata. Samas loodavad sotsiaaldemokraadid, et pärast kohalikke valimisi ühinemisprotsess jätkub.

«Ühinenud omavalitsus oleks kindlasti oluliselt suurema konkurentsivõimega kui mitu senist omavalitsust kokku,» ütles SDE Valgamaa juhatuse liige Madis Gross.

Sotsiaaldemokraatide Valgamaa juhatus seadis üles omapoolsed kandidaadid eelseisvateks erakonnasisesteks valimisteks. Valgamaa sotsiaaldemokraadid toetavad Ivari Padarit Euroopa Parlamendi valimisnimekirja esinumbrina. Erakonna esimehe ametikohale seati üles siseminister Jüri Pihli kandidatuur.

Partei aseesimeesteks esitavad Valgamaa sotsdemokraadid riigikogu liikmed Sven Mikseri ja Indrek Saare ning rahvastikuminister Urve Palo. Erakonna juhatusse seati üles Sangaste vallavanema Kaido Tambergi kandidatuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles