Maksusoodustust hakkab Tartus saama üle 2500 koduomaniku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaated Tartule ülevalt. Tammelinn.
Vaated Tartule ülevalt. Tammelinn. Foto: Margus Ansu

Kodualuse maa maksuvabastuse saamiseks pooles ulatuses esitati Tartus 2476 avaldust, mis on ligi pool võimalikust.

Veel esitati 562 avaldust pensionisaaja või represseerituna. Rahuldamata jättis linn 50 avaldust, kuna avalduse esitanud ei olnud omanikud või nende elukoht oli registreeritud mujal.

Maksuvabastuste tõttu jääb linnal saamata ligikaudu 57 600 eurot. Maamaksu vabastust või soodustust kuni 25,6 euro ulatuses saajate nimekirjas on sel aastal 3200 pensionisaajat või represseeritut.

Maamaksust vabastamise korra järgi vabastatakse tänavu poolest maamaksust kuni 3000 ruutmeetrit kodualust elamumaad. Avaldusi koduomanikuna maksusoodustuse saamiseks sai esitada 20. jaanuarini.

Maksusoodustuse taotleja elukoht peab rahvastikuregistri andmete järgi asuma tema omanduses oleval maatükil ning ta ei tohi saada maa kasutusõiguse alusel rendi- või üüritulu.

Pensionärid ja represseeritud, kes on juba varem maamaksust vabastamise avalduse esitanud, loeti automaatselt koduomanike ringi. Nende puhul rakendatakse neile soodsamat maksuvabastust kas pensionäri või represseerituna (kuni 25,60 eurot) või koduomanikuna (50% maamaksust). Kui maamaksu vabastuse taotleja kuulub mitmesse soodustuse saajate rühma (ta on pensioni saaja, represseeritu ja koduomanik), siis saab ta vabastust talle soodsaimal alusel. Erinevaid soodustusliike kokku ei liideta.

Kuna seaduse kohaselt alla viie euro suuruse maamaksu maksmist inimeselt ei nõuta, siis tähendab, et soodustus ei puuduta enamikku suurte kortermajade elanikke, kes pole pidanud senini maamaksu tasuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles