Varjupaigas kohti jätkub

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Lubja tänava sotsiaalmaja.
Tartu Lubja tänava sotsiaalmaja. Foto: Sille Annuk

Tartu varjupaigas ööbis nädalavahetusel üle poolesaja inimese, voodikohti seal jagub ja varjupaik on valmis vastu võtma kõik öömaja vajajad.

«Ruumi jagub kõigile,» kinnitas Tartu varjupaiga juhataja Viktor Karhu. Ta lisas, et voodikohti on varjupaigas 52 ja neist on peaaegu pooled seni tühjad olnud, sest voodis saab magada vaid kaine mees või naine. Need, kes alkoholist loobuda ei taha, peavad öö veetma põrandal.

Läinud nädalavahetusel ööbis varjupaigas ligi 70 inimest. Varjupaigal on kokkulepe politseiga, et patrullid toimetavad abivajavaid kodutuid varjupaika ööpäev läbi. Ka inimesed, kes märkavad tänaval külmetavaid kodutuid, võiksid kindlasti sellest politseile teada anda, soovitas Karhu.

Varjupaigas on ka pesemise ja söögitegemise võimalused. Päeva veedavad paljud kodutud varjupaiga kõrval päevakeskuses.

Kodututele ja töötutele pakub sooja suppi ja teed Pauluse kiriku supiköök. Sinnagi pole külmenenud ilmad rahvast veel juurde toonud. Toitu jagavad Pauluse koguduse liikmed kinnitasid, et sooja tee või supita ei jäeta ühtki abivajajat.

Korrapärase toiduabi saamiseks tuleb aga pöörduda linna sotsiaalabi piirkonnakeskusesse. Praegu on linnalt toiduabi soovinud poolsada inimest, kes saavad päeval sooja supi ning õhtuks ja nädalavahetusteks toidupakid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles