Rannu noored sõidavad siia ja sinna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannu Keskkool.
Rannu Keskkool. Foto: Lauri Kulpsoo / Postimees

Läinud kevadel lõpetas Rannus põhikooli paarkümmend tüdrukut ja poissi, kes käivad nüüd kodust kaugemal gümnaasiumis, sest valla volikogu otsustas mullu märtsis, et kohalik keskkool lõpetab kolme aasta pärast töö.

Nii ei avatudki Rannu koolis sügisel enam 10. klassi, praegu 11. ja 12. klassis õppivad noored saavad viimastena oma lõputunnistuse Rannu keskkoolist.

Kus õpivad nüüd mullu kevadel Rannus põhikooli lõpetanud noored?

«Valik oli kirju,» ütles Rannu vallavanem Maano Koemets. Laias laastus pooled läksid kutsekooli. Teine pool valis gümnaasiumihariduse saamiseks Elva, Puhja ja Rõngu kooli ning Nõo reaalgümnaasiumi ja kaks noort valisid gümnaasiumi Tartus.

Rannu keskkooli direktor Matti Orav märkis, et Elva gümnaasiumi ei taha nende õpilased minna proosalisel põhjusel: hommikul läheb buss sinna liiga vara ja päeval tuleb tükk aega oodata, et koju saada.

Mõni gümnasist sõidab kooli ja kodu vahet vanemate raha eest, mõni Rannu valla toel. «Kõik, kes on mujal õppivatele lastele sõidutoetust taotlenud, on seda vallalt ka saanud,» kinnitas vallavanem.

Mitu Rannu gümnasisti elab aga näiteks Tartus või mujal üürikorteris, pole vallas teada. «Korterite üürimiseks pole meilt toetust küsitud,» selgitas Maano Koemets. «Gümnaasiumivõrgu ümberkorraldamisel tuleks kindlasti rajada ka õpilaskodusid.»

Veebruaris korraldab Rannu kool kevadel 9. klassi lõpetavatele noortele tutvumispäeva Rõngu keskkoolis, Puhja ja Elva gümnaasiumis ning Nõo reaalgümnaasiumis. Kevade poole tehakse samasugune retk Tartu kutsehariduskeskusse. (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles