MK-etapp muudab Otepääl parkimise põrguks

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajutine liikluspiirang kehtib Otepääl sel nädalavahetusel.
Ajutine liikluspiirang kehtib Otepääl sel nädalavahetusel. Foto: Lõuna politseiprefektuur

Seoses 24.- 25. jaanuaril Otepääl peetava suusatamise maailma karikaetapiga muutub taas linna liikluskorraldus. Liiklejail palutakse jälgida ajutisi liiklusmärke ning täita politseiametnike korraldusi. Valesti pargitud autod lubab politsei pikema jututa teisaldada.


Ajutine ümberkorraldus jõustub juba 23. jaanuari hommikul, kinnitas Ave Lillemäe Lõuna politseiprefektuurist. Kuni võistluste lõpuni on tavaliikluseks suletud Tehvandi tänav Tehvandi ristmikust kuni Tehvandi spordikeskuseni. Liiklema pääseb sellel lõigul ainult lubade alusel.



Erinevalt möödunud aastatest on Valga maantee liikluseks avatud mõlemas suunas. Liiklust reguleerivad liikluskorraldusvahendid.



Otepää linnas asuvates võistluste parklates saab autosid 24.-25. jaanuaril parkida ainult lubadega. Pühajärve tee ja Valga maantee vahelistel teedel ning tänavatel on parkimine keelatud. Kõik valesti parkinud autod teisaldatakse.



Linna lähiümbruses saab parkida tasuta vastavalt saabumissuunale ja vastavalt politsei korraldustele. Tasuta parklad asuvad Tartu maanteel alajaama vastas, Rõngu maanteel Hundisool ja Valga maanteel Ansomäe lasketiiru tee sissesõidul.



Alajaama ja Hundisoo parkla ning Otepää keskväljaku vahel liiguvad tasuta bussid, millega saavad auto parkinud pealtvaatajad suusastaadioni lähistele.



Politsei soovitab võistlusi vaatama tulevatel inimestel varuda aega ja kannatust. Võimalikesse viimase minuti ummikutesse sattumise vältimiseks võiks kohale tulla mõnevõrra varem.



Otepää konstaablijaoskonna juhtivkonstaabel Jaanus Kokkonen paneb pealtvaatajatele südamele, et ebameeldivate üllatuste vältimiseks tuleks oma kaasavõetud varaga hoolikalt ümber käia.



«Oma väärtuslikke esemeid ei tohiks sõidukitesse nähtavatesse kohtadesse jätta. Võistluskohas tuleks rahakott, mobiiltelefon ja võtmed hoida suletud taskutes,» soovitab Kokkonen.



Avaliku korra tagamisele ja liikluse korraldamisele Otepää vallas on kaasatud politseiametnikud Lõuna politseiprefektuurist, julgestuspolitsei liiklusjärelevalve talituse töötajad, piirivalvurid, politseikadetid, abipolitseinikud ning mõned politseiametnikud koguni Läti Vabariigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles