Minister lubas Tartu Idaringteele lisaraha

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kavandab Ringtee tänava pikenduseks uut silda.
Tartu kavandab Ringtee tänava pikenduseks uut silda. Foto: SCANPIX

Idaringtee ehitus võib hoolimata projekti kallinemisest siiski teoks saada, sest kolmapäeval linnavalitsusele saadetud kirjas lubab majandusminister Juhan Parts lisarahastust kuni 10 miljonit eurot.

Idaringtee ja sealhulgas Ringtee silla ehitus sattus kahtluse alla, kui hangetel ületas hind märgatavalt eelarvet. Eelmisel nädalal arutas Idaringtee lisarahastamise teemat transpordi infrastruktuuri arendamise meetme juhtkomisjon, kes tegi ettepanekuid transpordi investeeringute kava muutmiseks.

Juhtkomisjon jõudis seisukohale, et Idaringtee ligi 45 miljoni eurosest hinnast saab Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi rahaga katta koos lisarahaga kuni 38,25 miljonit, mis teeb toetuse määraks 85 protsenti. Lisarahastuse saamine eeldab ka valitsuse otsust.

Abilinnapea Raimond Tammele adresseeritud kirjas palub Parts esimesel võimalusel kirjalikku kinnitust, et Tartu on valmis projekti täies mahus ellu viima ning katma projekti võimalikud kallinemised Tartu linna rahaga. Tartu kanda jääks sel juhul kuni kümme miljonit eurot.

Tartu tänavuses eelarves on Idaringtee ehituseks kavandatud 15,2 miljonit eurot, millest 2,28 oleks linna omaosalus ja see raha on plaanis laenata.

«Loomulikult avaldab pakkumiste kallinemine tulevaste aastate linnaeelarvele lisasurvet, kuid projekti mastaapsust ja olulisust arvestades väärib see igal juhul küünlaid,» ütles abilinnapea Tamm. «Meie sajandiprojekt püsib rööbastel ja jätkame tegutsemist.»

Idaringtee hind

• Kaks esimest ehituslõiku Võru tänavast Lammi teeni maksavad ligi 45 miljonit eurot.

• Toetus linnale tuleb kuni 38,25 miljonit eurot.

• Tartu osa on kuni 10 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles