Tartumaa kultuuripärl on dirigent Triin Koch

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirigent Triin Koch tööhoos.
Dirigent Triin Koch tööhoos. Foto: Sille Annuk

Tartumaa kultuuritöötajate pidulikul vastuvõtul kuulutati välja ka Kultuuripärl 2011 laureaat, kelleks on koorijuht ja dirigent Triin Koch.

Triin Koch on sündinud ja kasvanud Võrus, lõpetanud Heino Elleri muusikakooli ning Kuno Arengu õpilasena Eesti Muusikaakadeemia. Alates 2001. aastast on ta Tartu Ülikooli Kammerkoori peadirigent ning aastast 2005 Tartu Ülikooli Akadeemilise Naiskoori peadirigent, vahendas Tartu maavalitsuse teade.

Koch on Eesti andekamaid noori koorijuhte, kelle tõlgendused nii Eesti kui välismaa kooriteostest on leidnud paljudel konkurssidel nii žürii kui publiku vaimustust. Eri Klas on märkinud, et Triinu juhendatavates harrastuskoorides on ta märganud seda, mis jääb professionaalsetel kollektiividel püüdmata. Veljo Tormise väitel on dirigent tema lugusid juhatades helilooja kirjutatule omalt poolt imelist lisa andnud.

Kultuuripärli 2011. aasta säravaimateks hetkedeks on olnud Tartu Ülikooli kammerkoori 40. aastapäeva pidustused ja kontsert «Elu on alles uus» ning noorte laulupidu «Maa ja ilm», kus Triin oli neidudekooride liigijuht.

Kultuuripärli preemiat antakse Eesti maakondades aastast 2006. Tartumaa senised kultuuripärlid on Ursel Oja, Riho Leppoja, Made-Heljo Ruul, Margus Kasemaa ja Mare Tommingas.

Tänuüritusel jagati ka Tartu maavanema tänuavaldusi ning kultuurkapitali tunnustusi. Möödunud aasta kultuuriteoks tunnistati folkloorifestival Europeade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles