Talisport võidutseb maakonnas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusad.
Suusad. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Maakonnakoolides peetakse talispordist kõvasti lugu. Elva gümnaasiumil on suusavaru, kuid kõige väiksemad õpilased peavad tulema tundidesse enamasti oma varustusega.

«Kellel pole, eks see siis kelgutab. Peame lähtuma eelkõige võimalustest,» täpsustas direktor Matti Kangor, «kui talveilm lubab, siis on koolil ka järvejääl liuväljak, kuid uisutamine ei ole prioriteet, sest selle õppimine võtab tunduvalt rohkem aega.»

Juhan Liivi nimelises Alatskivi gümnaasiumis on suusatunnid kehalise kasvatuse loomulik osa. Koolil on väike varu suuski ja uiske, kuid direktor Urve Lõhmus ütles, et enamikul lastest on varustus endal olemas.

Rannu keskkooli maja taga valmivad lähipäevil suusarajad ja liuväli. Koolil ei ole küll suusaladu, kuid on uisuvaru. «Me laseme lastel valida, kellel suuski pole, need saavad uisutada,» ütles direktor Matti Orav, «kahju on ainult sellest, et meil ei ole Rannus ühtegi kelgumäge.»

Laeva kooli lastel ei pruugi uiskude ja suuskade pärast muretseda, sest mõlema varud on koolil olemas. Uisuväljak on juba avatud ning suusatunnid algavad järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles