Purjus veokijuht püüdis avarii järel põgeneda

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veoauto. Pilt on illustratiivne.
Veoauto. Pilt on illustratiivne. Foto: Politsei

Tartus aitasid murelike linnakodanike kõned politseil tabada kaks joobes roolikeerajat, kellest üks tegi ka avarii.

Eile kella 15.16 ajal helistas Lõuna prefektuuri juhtimiskeskusesse inimene, kes teatas, et nägi pealt avariid. Sinist värvi veok sõitis Tartus Filosoofi tänaval otsa pargitud sõiduautole, jätkates seejärel sõitu, suundudes mööda Võru tänavat edasi üle Aardla ristmiku Võru maantee suunas.

Juhtimiskeskus edastas info politseipatrullidele ning kella 15.19 ajal peatati veokijuht Võru maantee raudteeülesõidukoha lähistel.

Sõidukit juhtinud 46-aastase Marguse kontrollimisel ilmnes, et ta oli alkoholijoobes ning ta viidi arestimajja. Lisaks selgus, et Margust on ka varasemalt sarnase kuriteo eest karistatud. Tartu kriminaaltalitus alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

Vähem kui tunni möödudes, kella 16.12 ajal sai juhtimiskeskus juba järgmise kõne kahtlaste sõiduvõtetega sõidukijuhist Tartus.

Oma ohtlike manöövritega linnakodanikele silma jäänud Subaru liikus mööda Turu tänavat Ringtee tänava suunas. Liikluspolitseinikud tabasid Subaru roolist alkoholi tarvitamise tunnustega 61-aastase Inge. Juhtunu uurimiseks alustati väärteomenetlust.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse vanemkomissar Ove Saar ütles, et kuigi linnas on sõidukiirused väiksemad, on joobes juht tiheda liiklusega tänavatel ikkagi ääretult suur ohuallikas.

«Võime vaid kergendust tunda, et sel korral sai joobes juhi süül viga vaid teine sõiduk ja mitte mõni inimene. Positiivne on seegi, et ohtlikud juhid õnnestus tänu politseisse helistanud kodanikele koheselt tabada,» lisas vanemkomissar.

Politsei tänab info edastanud kodanikke hea koostöö eest joobes juhtide tabamisel ning tuletab meelde, et informatsioon liikluses toimuva kohta on oodatud Lõuna prefektuuri liiklusliinile 14 900.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles