Mänguväljak ja ministaadion valmivad suveks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaated Tartule ülevalt. Tamme staadion.
Vaated Tartule ülevalt. Tamme staadion. Foto: Margus Ansu

Mänguväljaku ehitus pidi algama juba 2010. aastal, kuid kaks esimest hanget läksid luhta. Eelmisel nädalal lõppes kolmas pakkumiste esitamise voor, kust SA Tartu Spordi juhatuse liikme Eve Lille sõnul loodetakse leida sobiv pakkumus.

Mänguväljakule plaanitakse kiikesid, karusselle ja liivakaste, mängulinnakut, ronimispüramiidi ning 20-meetrist Tarzani rada. Viimane on laste enda idee, mis koorus linnavalitsuse noorsooteenistuse kokkukutsutud lastefoorumil, kus Tammelinna lapsed rääkisid ja joonistasid oma kujutlusi ideaalsest mänguväljakust.

«Eesmärk on pakkuda aktiivset tegevust kuni 12-aastastele,» rääkis Lill. «Tamme staadion on miljööväärtuslikus kohas, kus sportimisvõimalusi on igas eas ja igal tasemel spordihuvilistele.»

Ministaadionil saab mängida jalg- ja korvpalli, peale selle on lastele mõeldud rattarada. Et suuremahulisi töid kavas ei ole, peaks mänguväljak ja ministaadion valmima kolme kuuga.

Projekti maksumus on ligi 96 000 eurot, rahastavad Tartu linn ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS).

Ka on ammu plaanis olnud staadioni vana olmehoone ümberehitus, sest tahetakse pakkuda korralikke majutus- ja toitlustusvõimalusi eelkõige võistlustel ja spordilaagrites osalejaile.

Olmehoones on vaja parandada elektri-, ventilatsiooni- ja küttesüsteeme, remontida maadlussaal ning luuakse ajakohased pesemisruumid.

Ka seda 224 000 eurot maksvat projekti rahastavad Tartu linn ja EAS. Olmehoone remondi hankele saab pakkumusi esitada 2. veebruarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles