Näidendi autor asendab näitlejat

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Hirv
Indrek Hirv Foto: Raigo Pajula

Mullu oktoobri lõpul Tartus Athena kinosaalis esietendunud kontsertlavastus «Viimane tango 1944 – Pallase lõpp», milles kõlavad saksaaegsed tangod Kaunimate Aastate Vennaskonna ja tšellist Ann Kuudi esituses, on taas vaatajate ees. Laupäevased kaks etendust on väga iseäralikud.

Lavastaja Andres Dvinjaninovi sõnul peab üks osatäitjaid, Jüri Lumiste, sel päeval esindama Kaunimate Aastate Vennaskonda Brüsselis. Et aga näidendi autor Indrek Hirv on senistele etendustele saalis kaasa elanud ja et tal on hea lauluhääl, siis otsustati panna poeet lavale näitlejat asendama.

«Oleme teinud mõne proovi ja teeme veelgi, eks siis ole näha, kui suure osa Indrek endale saab,» ütles lavastaja. «Aga võib juba praegu öelda, et laulev luuletaja on väga atraktiivne. Võib-olla ta jääbki lavastusse.»

«Viimase tango» etendusi on eelolevatel kuudel kokku 11. Viimane neist, juuni algul, on reserveeritud rahvusvahelisele arstide konverentsile.

Lumiste ja Hirv on klassivennad Tartu I keskkooli (Treffneri gümnaasium) päevilt. «Jürkaga laulsime kooli ajal «Tango notturnot» ja laulsime ka saksa tangosid, aga teisi ei ole nüüd tükis sees,» ütles laulev poeet.

Hirv kui näitleja on olnud vaatajate ees ka oma näidendis «Pauluse kiriku kellad», mille on lavastanud Margus Kaster-palu aastal 2007. Hirve käsikirja järgi ja Kalle Mälbergi lavastuses aastal 2000 valminud 27-minutilisest filmist «Pühajärve sõda 1841», milles poeet osaleb näitlejana, on valminud tiraaž videokassette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles