Meistrid jäätavad hoolsalt liuvälju

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruslan Loktev lasi eile hommikul Tamme staadioni liuväljale järjekordset veekihti.
Ruslan Loktev lasi eile hommikul Tamme staadioni liuväljale järjekordset veekihti. Foto: Sille Annuk

Kõigil jääl liuglemisest lugu pidavatel suurtel ja väikestel on põhjust rõõmustada, sest tänasest on avatud Tamme, Annelinna ja Toome valgustatud liuväljad, kus mängib ka muusika. Kui endal uiske pole, siis saab need kohapealt laenata.

«Küll talv tuleb ja siis saab märtsikuuni uisutada!» põrutas Tamme ja Annelinna liuvälja jäämeister Vladimir Heerik eile, kui Tamme staadioni jääle kuuendat veekihti peale lasi. «Jääl on natuke konarusi, aga need sõidetakse kohe tasaseks,» selgitas ta.

Praegu on jää paksus umbes viis sentimeetrit, kuid igal õhtul plaanitakse väljak uuesti üle kasta, et kiht paksemaks muutuks ning päevaga ära sõidetud jää järgmisel päeval jälle tasemel oleks.

«Nii siledat jääd, kui kümnekraadise külmaga tuleb, on praeguste kõikuvate kraadidega raske saavutada, aga uisutada saab küll,» arvas SA Tartu Sport juhatuse liige Meelis Jukk, «loodame lihtsalt, et nüüd jääb ilm külmaks.»

Ta meenutas talvesid, kui ilmataat on mänginud selliseid vingerpusse, et külm ja sula vahelduvad nii tihti, et lõpuks uisutada ei saagi.

Toomel mängitakse hokit

Tamme staadionil ja Annelinna väljakul jääle minemise eest maksma ei pea, raha eest on vaid uisurent.

Eraldi hinnapakkumine on koolilastele, kes tahavad koos terve klassiga kehalise kasvatuse tundi pidada või lihtsalt sportlikult oma vaba aega veeta.

Toome uisuplatsil tritsutades peab kukrut kergendama ka siis, kui omal uisud kaasas. Uisuplatsiga tegelev Tartu Ülikooli akadeemilise tenniseklubi vabatahtlik Otto Täht märkis, et seal on tavakasutajatele mõeldud ajal hoki mängimine keelatud.

Jäähokit saab Toomel mängida küll, kuid selleks peavad mänguhuvilised kokku leppima aja väljaspool liuvälja lahtiolekut.

Tamme ja Annelinna liuväljal peavad uisutajad arvestama sellega, et samal ajal võivad nende kõrval litreid taga ajada ka mõned hokisõbrad.

«Sellest ei ole kunagi probleemi tekkinud, sest kõik jäälolijad on alati omavahel kokkuleppele saanud,» ütles Meelis Jukk.

Laululaval veel ei uisutata

Eile ei osanud SA Tähtvere Puhkepark juhataja Jane Jakobson veel öelda, millal laululava ees uisutada saab. «Võib-olla paar päeva, võib-olla nädal. Täna proovisime kasta, aga eks näeme, mis ilm nüüd teeb,» rääkis ta.

Kui sealne jää valmis saab, siis pannakse tööle ka valgustus ja muusika nagu teisteski kohtades.

Toome uisuplatsil valgustavad uisutajaid vähemalt sel nädalal ajutised prožektorid või tõrvikud, sest äsja paigaldatud valgustussüsteem varastati eelmisel nädalal ära.

Kui ilm taas soojemaks läheb ja looduslik jää uisutajaid enam ei kanna, siis on olemas ka tehisjääväljak Antoniuse õues.

Uisuväljad Tartus
• Tamme staadioni liuväli on lahti esmaspäevast reedeni kell 8–23, Annelinna liuväli (Annemõisa 6) kell 14–22, nädalavahetusel on mõlemad lahti kell 10–21. Jää on tasuta. Uisurendi tund maksab täiskasvanule 1,90, kuni 19-aastastele 1,10 ja klassiga tulijatele 0,80 eurot.
• Toome uisuplats on lahti esmaspäevast reedeni kell 17–21 ja nädalavahetusel kell 11–22. Jääpilet maksab esmaspäevast neljapäevani kõigile 1 euro kord, reedest pühapäevani 2 eurot kord. Uisurent täiskasvanutele 2 eurot ja kuni 14-aastastele lastele 1 euro tund. Kui rentida uisud kolmeks tunniks, on hind vastavalt 5 ja 2 eurot.
• Antoniuse õue uisuväli on lahti esmaspäevast reedeni kell 14–20, nädalavahetusel 12–20. Jääpilet maksab 1 euro, uisurent 2,90 eurot kord.
• Laululaval pole liuväli veel valmis. Töötab uisurent, mis maksab kõigile 2,30 eurot tund.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles