Vitali Trots teatab Piirissaarelt

, Piirissaare mees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta suurlinnas Londonis elanud kass Murša ja ta peremees Leevi Sakk saavad Piirissaarel kenasti hakkama.
Aasta suurlinnas Londonis elanud kass Murša ja ta peremees Leevi Sakk saavad Piirissaarel kenasti hakkama. Foto: Vitali Trots

Veidi üle aasta on möödunud Piirissaare kurikuulsate kihvadega saksa jahiterjeri Fanta, õige nimega Steinfanta surmast. Fanta peremehe Leevi Saki kaaslane on nüüd kolme ja poole aastane norra metskassi juurtega kass Murša. Enne, kui saatus Murša Piirissaarele tõi, elas ta Leevi Saki pojaga aasta Inglismaal Londonis.

Murša meeldib peaaegu kõigile Piirissaare elanikele, sest erinevalt Fantast ei ründa ta kedagi. Öeldakse, et kassid kõnnivad omapead, aga Murša käib koos peremehega, ta saadab Leevi Sakki truult külavahel. Isegi poe ukse ees ootab ta kannatlikult, millal peremees oma ostud ära teeb ja uksest välja tuleb. Kass astub uhkelt peremeest saates inglise härrasmehe kombel isegi vallamajja ja muidugi otse vallavanema kabinetti.

Lahke ja sõbraliku loomuga Murša laseb end meelsasti paitada ning hõõrub end nurrudes vastu võõraste jalgu.

Aga nagu igal kassil, nii on ka Muršal oma probleemid. Nimelt peab ta praegu leppima tavaliste kassikrõbuskitega, sest Leevi Sakk ei saa jääolude tõttu Piirissaare kaluritelt värsket kala. Õnneks on Piirissaare poe valikus lausa kolme sorti kassitoitu ja seega on Muršale tagatud mitmekülgne toidulaud.

Murša on ka ise tõeline hiirekuningas, peremehe jutu järgi pidavat ta päevas püüdma 1–2 hiirt. Et kass linde ei sööks, on peremees pannud talle kaela kellukese, mis hoiatab linde lähenevast karvasest neljajalgsest ohust.

On täitsa kindel, et kuni Murša pole kedagi saare elanikest küünistanud ega hammustanud, on ta kõigi lemmik.

Kui meil juhtub siin midagi huvitavat või tõsist, annan kindlasti teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles