Finnair parandab ühendusi Indiaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi lennukid.
Finnairi lennukid. Foto: Markku Ulander/AP

India ainsa viietärni lennufirma Kingfisheri liitumine lennufirmade globaalse koostööliiduga Oneworld tähendab, et Finnairi kaudu saab ka algusega Tartust edaspidi lennata Indiasse soodsamalt ning ka uutesse sihtkohtadesse.

«See tähendab mugavaid ümberistumisi, madalamaid hindu, rohkem kampaaniaid ja ka täiesti uusi sihtkohti,» ütles Finnairi Baltikumi müügijuht Timo Vürmer.

Praegu pakub Finnair Vürmeri sõnul Indias seitset sihtkohta. India lennufirma Kingfisheri liitumine globaalse lennuettevõtete koostööliiduga lisab aga veel hulga kohti. «Kingfisher pakub Indias kokku 45 sihtkohta, neist 40 on kogu Oneworldi võrgustiku jaoks uued,» märkis Vür-mer.

Kingfisher ühineb lennufirmade koostööliiduga ametlikult 10. veebruaril. «Seejärel vaatame üle kõik hinnad, sihtkohad ja hakkame uusi sihtkohti reklaamima,» rääkis Vürmer.

Finnair pakub eestlastele jätkulendu Helsingi kaudu: Finnairi koostööpartneri Flybe lennuga saab Tartust Helsingisse ja sealt edasi juba Finnairi lendudega maailma suurematesse sihtkohtadesse, kust omakorda saab koostööpartneritega, peagi ka India lennufirmaga Kingfisher lende jätkata.

Seejuures check-in`i saab algusega Tartust lõppsihtpunktini ära teha ning pagasit ei pea vahepeal välja võtma.

Vürmeri sõnul on tartlased juba üsna aktiivselt kasutanud võimalust lennata algusega Tartust Euroopast välja, näiteks Hiinasse, Jaapanisse ja Austraaliasse. «Tartu reisikorraldajad on öelnud, et tartlased eelistavad lennata Tartust, kui see vähegi võimalik on,» lausus ta.

Tartu lennujaama juhataja Andres Taimla sõnul aitab iga Tartu lennujaama partneri pakutav uus sihtkoht ja lennuvõimaluste avardamine muuta ka Tartust lendamist populaarsemaks.

«India on uus tõusev sihtkoht,» nentis Taimla, kuid lisas, et Tartu lennujaama reisijate arvule on Indiasse lennuvõimaluste paranemisel ilmselt üsna väike mõju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles