Tartu Ülikooli nõukogu esimeheks sai Kersti Kaljulaid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaid.
Kersti Kaljulaid. Foto: Peeter Langovits

Täna pidas oma esimese istungi Tartu Ülikooli (TÜ) uus 11-liikmeline nõukogu, kes valis esimeheks Euroopa Kontrollikoja liikme Kersti Kaljulaiu.

Tartu Ülikooli rektori Alar Karise sõnul on Kersti Kaljulaid nõukogu esimehe kohale hea valik, sest TÜ endise kuratooriumi liikmena on tal selge arusaam ülikooli toimimisest ja juhtimisest.

Ülikooli pressiesindaja vahendusel lisas Karis, et nii senati kui ka nõukogu istungid on alanud sisuliste ja konstruktiivsete diskussioonidega. «Nende kahe juhtimisorgani  funktsioonid ja vastutus on täiesti erinevad, aga mõlemal seisab lähiajal ees üks tööülesanne: senatil tuleb vastu võtta ja nõukogul kinnitada ülikooli põhikirja muudatused.»

Tartu Ülikooli nõukogu vastutab ülikooli pikaajalise arengu eest, otsustades muu hulgas laenu- ja kinnisvaraküsimused ning võttes vastu ülikooli eelarve.

Nõukogu koosseisu kuulub 11 liiget: TÜ poolt esitatud Toomas Asser, Toivo Maimets, Peeter Saari, Jüri Sepp ja Paul Varul; Eesti Teaduste Akadeemia esitatud Kari Olavi Raivio ning haridus- ja teadusministeeriumi poolt esitatud Kaja Tael, Toomas Kiho, Kersti Kaljulaid (esimees), Vahur Kraft ja Aku Sorainen.

Nõukogu koosseisu kinnitas viieks aastaks Vabariigi Valitsus läinud aasta 22. detsembril. Järgmine nõukogu istung on kavas veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles