Kunstirahvas saab oma hääletoru

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu loomememjanduskeskuse juht Raul Oreškin.
Tartu loomememjanduskeskuse juht Raul Oreškin. Foto: Sille Annuk

Lõuna-Eesti kunstirahvas saab euroraha abil rohkem tuult tiibadesse. Tulevikus on neil ka internetiportaal, mis aitab loojatel oma töid-tegemisi reklaamida.

Loomeettevõtluse arendamise Lõuna-Eestis võtab sel ja tuleval aastal käsile Tartu loomemajanduskeskus.

«Tahame Lõuna-Eesti suuremates keskustes ja Peipsi ääres elavdada loovettevõtlust,» selgitas Tartu loomemajanduskeskuse juhatuse liige Raul Oreškin. «Väiksemates linnades, näiteks Valgas ja Võrus, on omajagu kunstirahvast, kuid sealsed inimesed ei tunne sellist majandusharu nagu loomemajandus. Kunstirahvast peetakse ikka inimesteks, kes elavad toetustest.»

Tartu loomemajanduskeskus hakkab Lõuna-Eesti huvilistele nõu andma, kuidas luua võrgustik, kuidas alustada ja kuidas tuua tühjadesse majadesse elu. «Kui vaja, aitame kohalikel inimestel pidada läbirääkimisi ka omavalitsusega,» lisas  Oreškin.

Ka on kavas luua uus moodsate lahendustega infoportaal, kus Tartu ja Lõuna-Eesti kunstirahvas saaks oma tegemisi kajastada.

Kahe aastaga kulub Lõuna-Eesti loomemajanduse arendamiseks ehk infoportaali tegemiseks ning koolituste, seminaride ja nõustamiste korraldamiseks 93 624 eurot ja 20 senti.

Sellest rahast suurem osa ehk 74 899 eurot ja 36 senti on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse kaudu saadav Euroopa Regionaalarengu Fondi loomemajanduse tugistruktuuride toetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles