Kilk tõmbub restoraniärist eemale

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püssirohukeldri tegevjuht Janis Jaomaa lubab, et pärast söögikoha ülevõtmist parandavad nad nii teenindust kui menüüd. «Need on pisiasjad, millest kõik alguse saab, kuid on siin vahepeal lonkama jäänud,» ütles ta.
Püssirohukeldri tegevjuht Janis Jaomaa lubab, et pärast söögikoha ülevõtmist parandavad nad nii teenindust kui menüüd. «Need on pisiasjad, millest kõik alguse saab, kuid on siin vahepeal lonkama jäänud,» ütles ta. Foto: Sille Annuk

Üle kümne aasta Tartus Püssirohukeldrit ja Zum Zumi ning Pärnus Kuursaali pidanud ärimees Rein Kilk on otsustanud restoraniärist eemale tõmbuda ning AS Pere Restoranid annab söögikohtade majandamise üle uutele firmadele.

«No see ei ole päris allrent, vaid kombineeritud variant. See tähendab, et me kaasame senist juhtkonda sellesse ettevõttesse. Arvan, et see on kõige efektiivsem. Jääme ise tegijateks, aga jagame ülesanded lihtsalt ära,» püüdis Rein Kilk põhjendada oma otsust, mis sisuliselt tähendab lõpparvet toitlustusäridega.

Nii Püssirohukeldri kui Zum Zumi uueks majandajaks saab senine tegevjuht Janis Jaomaa ja tema firma OÜ Püssikas. «Me pole veel päris üle võtnud, sest linnavalitsusest on selleks vaja luba saada, aga ma arvan, et see võiks toimuda paari nädala jooksul,» rääkis Jaomaa, kelle sõnul muutuvad nad allrentnikuks.  

Kümme aastat tagasi Püssirohukeldris peakokana alustanud Jaomaa sõnul muutus ülevõtmine aktuaalseks eelmise aasta detsembris. «Me rääkisime härra Kilgiga otse ja kuna meie pakkumine talle meeldis, siis arutasime edasi,» lausus Jaomaa.  
   
Linn mõtleb

Linnavarade osakonna juhataja Kunnar Jürgenson selgitas, et eelmisel nädalal saabunud taotlusega ei küsita siiski luba ruumide allrendile andmiseks, vaid tahetakse anda rendile terve firma. «See on huvitav küsimus ning praegu me hindame seda,» ütles Jürgenson ega julgenud linna seisukohta veel välja öelda.

«Eks me menetleme taotlust ja järsku on seal mingi loogiline põhjendus,» lausus Jürgenson, kelle sõnul on linna ruume antud allrendile ennegi ja selles pole midagi tavapäratut. Edasi rentimiseks peab aga olema linna nõusolek ja konkreetne põhjus. Allüürniku üür ei tohi ka olla suurem, kui oli enampakkumisel.

«See on juriidiline küsimus ning sellise firma edasirentimisega pole me varem kokku puutunud,» tunnistas Jürgenson ja lubas võtta taotlejaga avalduse täpsustamiseks ühendust. «Võlaõigusseaduse järgi nii ei saa, aga peame veel täpsustama. Me kujundame oma seisukoha ja linn teeb otsuse kolmekümne päeva jooksul.»  
 
Parem kvaliteet

AS Pere Restoranid sõlmis Püssirohukeldri ruumide rentimiseks linnaga kümne aasta pikkuse lepingu 2010. aasta suvel, kui linn korraldas ruumide enampakkumise. Lepingu järgi hakkas firma maksma linnale ruutmeetri eest 175 krooni. Zum Zumi leping kestab aga 2013. aasta lõpuni.

Janis Jaomaa sõnul on nende soov panna suuremat rõhku kvaliteedile ning võtta tööle paar uut inimest, kes aitaksid uusi ideid ellu viia.

«See parem kvaliteet puudutab nii teenindust kui toitu. Eks me oleme ise selle kohaga iga päev seotud olnud ja teame, kust king pigistab, ning sinna me oma rõhu panemegi,» rääkis ta ning avaldas lootust, et kui tema mõtted teostuvad, peaks paremad päevad Püssirohukeldrisse jälle tagasi tulema.

Kuursaal veebruarist

Pärnu Kuursaali juhataja Taimi Kaasik rääkis, et nemad võtavad Kilgilt söögikoha üle ilmselt 1. veebruarist. «Eks Kilgi rõhuasetus on ju mujal ja ju ta tahab oma kohustustest vabaneda,» lausus Kaasik, kes sõlmib lepingu seitsmeks aastaks. Kuursaali hakkab ta vedama koos oma poja Hanno Värgiga.

«Muudatused tulevad nii sisekujunduses kui toidus, aga praegu on veel vara rääkida,» ütles Kaasik ning lisas, et kõik töötajad jäävad samaks, ainult juhataja vahetub. «Eks me võtame suure kohustuse, sest kõik ei tule lihtsalt, aga potentsiaali sellel majal on. Eesmärgid on suured. Tahame luua hea klienditeeninduse ja väga palju menüüd muuta. Rõhuasetus ongi toidul ja et oleks lastesõbralik.»

Pärnu Kuursaal kuulub Pärnu linnale, kuid on hoonestusõiguslepinguga antud Kilgi käsutusse 31. detsembrini 2037.

Kilgi sõnul plaanib ta ka eelmisel sügisel suletud Ülikooli kohvikusse otsida allrentniku, kes koha taas tööle paneks. «Ilmselt tuleb seal ka samamoodi teha,» ütles Kilk.

AS Pere Restoranid
• Püssirohukelder, Ülikooli kohvik, Zum Zum ja Pärnu Kuursaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles