Tartu juuratudeng kandis Viinis olümpiatuld

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura-Maria Lehiste Austrias Viini kesklinnas noorte esimeste taliolümpiamängude tulega.
Laura-Maria Lehiste Austrias Viini kesklinnas noorte esimeste taliolümpiamängude tulega. Foto: Innsbruck 2012

20-aastane Laura-Maria Lehiste kandis ainsa Eesti esindajana möödunud aasta viimasel päeval Austrias Viini kesklinnas noorte esimeste taliolümpiamängude tuld.

«Nüüd olen juba maha rahunenud, aga jooksuhetkel oli küll uskumatult ülev tunne,» rääkis Lehiste, kes austerlaselt saadud tõrvikuga 150 meetrit jooksis ning selle siis lätlasele edasi ulatas.

Ta lisas, et kuigi tõrvik ei olnud sugugi raske, kippus leek jooksuhoos üsna suureks minema ja sundis tõrvikut endast kaugemal hoidma.

Olümpiamängud on Laura-Maria Lehistele endalegi väga sümboolse tähendusega, sest enam kui viisteist aastat judoga tegelenuna pole ta tippspordiga seotud unistusi veel maha matnud.

«Eks iga sportlase ülimaks eesmärgiks on olümpia,» sõnas ta, «noorteolümpia tähendus noorsportlastele on ju sama mis suured olümpiamängud täiskasvanutele.»

Tartu Ülikoolis teist aastat õigusteadust õppiv Lehiste on Eesti judomeistrivõistlustelt võitnud eri vanuseklassides 12 kuld- ja kuus hõbemedalit ning ühe pronksi. 2007. aastal osales ta noorte suveolümpiafestivalil Serbias, kus sai viienda koha, ning kadettide Euroopa meistrivõistlustel Maltal, kus pälvis samuti viienda koha.

Tuld kandma pääses Lehiste tänu sellele, et võitis olümpiateemalise esseevõistluse, millest osa võtma utsitas teda isa.

Sel aastal esimest korda toimuvate noorte taliolümpiamängude tuli süüdati 17. detsembril Kreekas Olümpose mäel.

Teatejooks algas 27. detsembril Innsbruckis. 18 päeva jooksul liigub noorte olümpiatõrvik 2012 tõrvikukandja abiga läbi Austria ja jõuab tagasi Innsbrucki, noorte olümpiamängude avatseremooniale 13. jaanuaril.

22. jaanuarini toimuvatel mängudel osaleb 1059 sportlast 60 riigist. 15–18-aastased sportlased võistlevad 15 alal.

Eestit esindab Innsbruckis 17 noorsportlast seitsmel alal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles