Fond kogub annetusi kõnni­patoloogiaga lastele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lastefond ning kodukeemia-, tervise- ja ilutoodete firma Procter & Gamble teevad koostööd juba teist aastat. Tänavu toetatakse lastele Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse kõnnilaboris tehtavaid kõnnianalüüse.

31. märtsini leiab kõigis kauplustes üle Eesti aset Procter & Gamble’i heategevuskampaania «Kingi lastele rõõmu».

Kui inimene ostab mõne selle firma toote, toetab ta laste kõnnianalüüse, mis aitavad hinnata neuroloogilise kahjustusega, sealhulgas füüsilise arengu mahajäämusega laste seisundit. Analüüs määrab ruumiliselt lapse liikumise kõnnimustri ning selle põhjal on võimalik otsustada, millist ortopeedilist ravi laps vajab.

Paraku ei rahasta kõnnianalüüse riik ning praegu peab pere tasuma kallid analüüsid oma taskust. Ühe analüüsi maksumus on 230 eurot.

Kampaania abil loodetakse katta vähemalt saja lapse uuringud.

Haapsalu neuroloogilises rehabilitatsioonikeskuses viibis 2009. aastal taastusravil ja rehabilitatsioonil 514 last ja 2010. aastal 421 last. Haigla on Eestis ainus laste statsionaarse taastusraviga tegelev tervishoiuasutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles