Tartu Ülikooli tudeng võitis maailma füüsikaolümpiaadil teise koha

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Remm.
Ants Remm. Foto: Sille Annuk

Tartu Ülikoolis füüsikat õppiv noormees Ants Remm pälvis Indoneesias peetud maailma füüsikaolümpiaadil ülikõrge teise koha ning võitis sellega kuldmedali.

Indoneesiasi Lombokis 28. detsembrist kuni 3. jaanuarini läbi viidud maailma füüsikaolümpiaadi (WoPhO – World Physics Olympiad) finaalvõistlusel osales 109 õpilast 15 riigist. Eestit esindas Tartu Ülikooli esimese kursuse füüsikatudeng Ants Remm, kes sai osalemiskutse varasemate olümpiaaditulemuste eest gümnaasiumiõpilasena.

Tartu Ülikooli pressiesindaja teatel on maailma füüsikaolümpiaad terve aasta kestev kolmest etapist koosnev võistlus, kus osalejateks on füüsikast süvitsi huvituvad õpilased. Osalejad saavad panna end proovile füüsikaprobleemide lahendamisel ning täiendada oma teadmisi läbi õppimise, uurimise ja sotsiaalse suhtluse.

Lõppvõistlusel antakse osalejatele võimalus katsuda jõudu nii teoorias kui eksperimendis koos teiste rahvusvahelistel füüsikaolümpiaadidel kuldmedaleid saavutanud õpilastega. Ants Remm tõi ka mulluselt rahvusvaheliselt füüsikaolümpiaadilt Taist kaasa kuldmedali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles