Lastefond on tänavu aidanud 120 last

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Insuliinipump.
Insuliinipump. Foto: Sille Annuk

Tänavuse aasta jooksul on Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond abistanud insuliinipumpade muretsemisega 67 last. Tänu teistele toetusprogrammidele on abi saanud veel poolsada last. Ka lastekliiniku osakondadesse on soetatud vajalikku aparatuuri.

Tartu Ülikooli Kliinikumi insuliinipumpade ostmise kampaania on viinud aga ka ühe hea saavutuseni terves riigis. Uuest aastast kompenseerib haigekassa insuliinipumpade muretsemist mitte enam ainult kuni nelja-aastastele lastele, vaid kuni 18-aastastele.

Rõõmsaid lahendusi on leidnud teisedki lastefondi kampaaniad. Näiteks 29. novembrist katab haigekassa kolme, harva esineva ainevahetushaigusega lapse ravi. Samuti asus haigekassa tänavu toetama «Varvara kampaaniat» ehk väga haruldast seenhaigust põdevatele lastele vajaliku ravimi hankimist.

Koostöös mitmete organisatsioonidega on lastefond abistanud lastekliinikut aparatuuri ja töövahendite soetamisega. Tartu kaubamaja «Meeldib»-märgi kampaania abil muretseti fototeraapiaaparaat, Tartu Maratoni abiga füsioteraapia väikevahendeid jms.

Lastefondile on tähtis olnud tugiteenuste toetamine. Tänavuse aasta  jaanuarist on Swedbanki annetuskeskkonna abil toetatud hingehoidliku kogemusnõustamise teenust, mis pakub tuge enneaegsete laste peredele.

Samuti toetatakse Ida-Virumaa asenduskodu «Maria ja lapsed» tegevusterapeudi, füsioterapeudi ja eripedagoogi tegevust.

Kui veel lastefondi abi kirjeldada, siis tänavu on toetatud haruldase epilepsiavormiga Sonjat, enneaegse Joonase kroonilise kopsuhaiguse ravi ja Jani spastilisuseravil käimist.
Laurale, kes põeb villilist nahahaigust, kompenseeritakse hooldusvahendite kulud.

Toidusegude ja lasteaia kohamaksuga toetatakse laste tserebraalparalüüsi põdevat Eliiset.
Koduseks kasutamiseks said endale inhalatsiooniaparaadi Brita ja Joonas ning selleks, et väike Oskar endale haigekassa abiga Saksamaalt jalgadele proteesid saaks, kattis lastefond perekonna sõidukulud.

4. jaanuarini kestva kampaaniaga «Koos on kergem» toetatakse praegu aga keskse jälgimissüsteemi soetamist Tartu Ülikooli Kliinikumi naistekliiniku sünnitusosakonda. Selle kampaania heaks saab igaüks annetuse teha kõigis Tartu Selverites.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles