Salasuitsuvedaja jäi Schengeni viisast ilma

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa maksumärgiga salasuitsud.
Venemaa maksumärgiga salasuitsud. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Viimastel päevadel on piirivalvurid avastanud kagupiiril kolm ebaseadusliku salakaubaveo juhtumit. Kokku püüdsid inimesed Eestisse toimetada 20 880 salasigaretti.

Lõuna prefektuuri teatel avastasid ametnikud 23. detsembril kella 9.30 ajal Koidula maanteepiiripunktis Eesti Vabariiki sisenevast Vene Föderatsiooni registreerimismärgiga sõiduautost UAZ peidetuna 19 960 naaberriigi maksumärkidega sigaretti.

Sõidukijuht tunnistas sigaretid omaks, teda karistati 1000 euro suuruse rahatrahviga ning sigaretid konfiskeeriti.

Prefektuuri töötajad leidsid, et isiku reisi eesmärk ei vastanud viisas märgitud tingimustele. Seetõttu juhi mitmekordne Schengeni viisa tühistati ja isik suunati tagasi Venemaale.

27. detsembril kell 14.40 saabus Vene Föderatsioonist Koidula maanteepiiripunkti jalgsi naine, kelle üleriiete alt avastati  640 Vene maksumärkidega sigaretti. Suitsud olid peidetud spetsiaalselt selleks valmistatud riide sisse.

29.detsembril kell 4.30 saabusid Vene Föderatsioonist Koidula maanteepiiripunkti jalgsi kaks naist. Piirivalve- ja tollitöötajad avastasid ühe naise üleriiete alt 100 ja teise naise üleriiete alt 180 salasigaretti.

Kõigile naistele määrati karistuseks rahatrahv ning sigaretid konfiskeeriti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles