Piltuudis: uus torm kogub jõudu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlvamaal Peril viis tuul kortermajalt katuse.
Põlvamaal Peril viis tuul kortermajalt katuse. Foto: Kristiina Malm

Eilse tormi üle elanud Eestimaa peab kannatama uusi tugevaid iile. Lõuna-Eestis on täna pärastlõunal majade pealt maha lennanud mitu katust.

Pildil olev mõne aasta eest remonditud katus Põlvamaal Peril sadas alla kella 14.17 paiku. Inimesed õnnetuses vigastada ei saanud, küll aga jäid katuse alla maja ees parkinud autod.

Põlva vallavanema Arne Tilga sõnul on 85 protsenti maja katusest koos kandekonstruktsioonidega hoone pealt maha lennanud. Õnneks on majas tegus ühistu ning ühendust on võetud juba nii ehitajate kui ka kindlustusfirmaga. Homme katavad ehitajad maja katuse, hilisem remont peaks minema samuti kindlustuse alla, lisas vallavanem.

Inimestel lubati majja jääda ja ohtu nende tervisele praegu ei ole.

Pisut varem, kella 14.03 paiku tuli väljakutse Räpinast, kus tuul ähvardas minema viia kohaliku politseimaja katuse. Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiige kinnitusel tegutsevad praegu sündmuskohal päästjad ja remondimehed.

Kella 15 paiku tuli teade Tartumaalt Nõost. Nelja boksiga ridaelamu pealt lendas osa katusest lausa 50 meetri kaugusele. Hoonest evakueeriti elanikud kohalikku raamatukokku. Hetkel hinnatakse, kas maja on varisemisohtlik või võib elanikud sinna tagasi lubada.

Samuti tuleb järjest juurde teateid teedele ja elektriliinidele murdunud puudest. Tartu piiril Piibe maanteel paiskas tuuleiil külili seal sõitnud tühja kastiga veoauto. Masina juht õnnetuses viga ei saanud, kuid liiklus oli avariipaigas häiritud mitu tundi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles