Eesti teadlased tihendavad koostööd Taiwaniga

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti teadlaskonna esindajatena naasid äsja Taiwanist Tartu Ülikooli professorid Volli Kalm ja Toivo Maimets, et kahe maa vahel sõlmitud teaduskoostöö leppele konkreetsem käik anda.

Möödunud sügisel sõlmisid Eesti Teadusfond ja Taiwani Teadusnõukogu (National Research Council) koostöölepingu, milles on muu hulgas ette nähtud ka vahendid teadlaste vahetuseks, teatas Tartu Ülikooli pressiesindaja.

Teaduskompetentsi nõukogu esimees professor Volli Kalm ja Eesti Teadusfondi nõukogu esimees professor Toivo Maimets naasidki äsja Taiwanist, kus lepiti kokku edasised sammud koostöölepingu aktiivseks rakendamiseks.

Kohtuti Taiwani aseministriga, külastati kolme ülikooli, Taiwani teaduste akadeemiat Academia Sinica, mitmeid instituute ning teadusparki.

Teadusfondi nõukogu esimehe kinnitusel on Taiwani huvi Eesti teaduse ja koostöösidemete vastu suur, ehkki riikide rahvaarv erineb umbes 15 korda. «Praegu ongi aeg, kus Eesti teadlased võiksid luua aktiivseid partnerlussuhteid. Selleks tuleks võimalikult kiiresti oma huvist teada anda Eesti Teadusfondile.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles