Tormi ajal vältige parke

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torm Patrick jättis oma jälje ka Tartus. Pildil murdunud puu Toomemäel.
Torm Patrick jättis oma jälje ka Tartus. Pildil murdunud puu Toomemäel. Foto: Kristjan Teedema

Tugev tuul rebib puudelt oksi, kuid murrab ka tüvesid. Ringi liikudes tuleks hoiduda puudest kaugemale. Näiteks Tartus Toomemäel murdus pikali langenud puud uudistama läinud inimeste silme all veel teinegi pargipuu.

Lõuna-Eesti päästekeskuse valvepressiesindaja Arvi Uustalu kinnitusel on Tartus ja Tartumaal loodusjõududest põhjustatud väljakutseid olnud täna 19. Uut informatsiooni langenud puude ning teiste ohtlike olukordade kohta tuleb järjest juurde.

Seni kõige tõsisem sündmus leidis aset kell 7.10 Tartumaal Märjal, kus kortermaja fassaadi remondiks püstitatud tellingud langesid peale maja juurde pargitud autodele. Uustalu kinnitusel jäi tellingute alla 20 sõidukit. Inimesed vahejuhtumis kannatada ei saanud.

Elektriliinidele langenud puudest on päästjatele teatatud viiel korral. Neist kaks sündmust leidsid aset Elvas.

Terves Lõuna-Eestis on loodusjõududest põhjustatud väljakutseid tänase päeva jooksul olnud 98.

Tartumaal oli täna lõuna paiku elektrivooluta üle 8300 majapidamise, lisaks neile Tartu linnas veel ligikaudu 250. Jaotusvõrgu pressiesindaja Tuuli Sokmann kinnitas, et tegemist on tõsiseid tagajärgi toonud tormiga, mis viis rivist välja isegi kõrgepingeliine. Samas ei eristu Tartumaa rikete osas teistest Eesti maakondadest ning kahjustusi on kõikjal.

Ühes rikete likvideerimisega tuleb järjest juurde uusi teateid ning brigaadid on sunnitud seadma prioriteete. Tõenäoliselt saavad elektrivoolu kiiremini tagasi suuremate asumite elanikud. Üksikute majapidamiste uuesti vooluvõrku lülitamine võib võtta aega paraku isegi mitu päeva, märkis Sokmann.

Jaotusvõrgul on Lõuna-Eestis praegu väljas ligikaudu poolsada rikkebrigaadi. Tartumaal tegeleb elektrivarustuse taastamisega 20 brigaadi. Sokmanni sõnul aitaks rikete kiiremale parandamisele kaasa tuule vaibumine, paraku on ilmateade andnud ka homseks tormihoiatuse.

Üleujutus Lõuna-Eesti veekogude äärseid elanikke ei ohusta. Erinevalt näiteks Pärnust puhub tuul Peipsi rannast vett minema. Veetase on Mustvees eilsega võrreldes enam kui 22 sentimeetrit alanenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles