Kas andmekaitse inspektsioonil on Mustvee linnale etteheiteid?

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Andmekaitse inspektsioon saatis Mustvee linnale ettepaneku avaliku teabe seaduse paremaks täitmiseks. Kas inspektsioonil on Mustveele etteheiteid?

Vastab andmekaitse inspektsiooni nõunik Stiina Liivrand:

Tõepoolest, andmekaitse inspektsioon tegi Mustvee linnavalitsusele soovitusi viia asutuse veebilehel peetav dokumendiregister vastavusse avaliku teabe seaduses toodud nõuetega.

Et värskelt tehtud soovitusele ootame Mustveelt 29. detsembriks tagasisidet nende kommentaaridega, ei ole menetleja otsusel sobiv viidatud puudusi kuni selle tähtajani sisuliselt kommenteerida.

Millised on tüüpvead, mida omavalitsused teevad avaliku teabe seaduse täitmisel? Kas inspektsioonil on soovitusi olukorra parandamiseks?

Avaliku teabe seaduse järgi on asutusel kohustus pidada dokumendiregistrit, kus on kohustuslik ära näidata asutuse kirjavahetuse andmed.

Lisaks tuleb e-posti teel tulnud avalikud kirjad muuta digitaalselt avatavaks ja kui esineb alus dokumendile juurdepääsu piiranguks, on kohustus viidata konkreetsele seadusest tulenevale alusele.

Inspektsioon meenutab, et asutuse veebileht on esmane riigi läbipaistvuse instrument: mida paremini on informatsioon sellelt leitav, seda vähem tuleb kodanikul teha pingutusi selle hankimiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles