Lastekodu ootab jõuluvanalt bussi

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kai Räisa.
Kai Räisa. Foto: SCANPIX

Kõik, mis liigub, see kulub. Elva väikelastekodu buss on nii kulunud, et tuleb uue vastu välja vahetada. Uue bussi soetamisel saavad kõik oma õla alla panna.

«Oma igapäevaste toimetustega saame hakkama, aga kui tuleb teha mõni suurem väljaminek, siis satume hätta ja kutsume sõpru appi,» ütles Elva väikelastekodu juhataja Kai Räisa.  

Nüüd ongi sõpru appi vaja: lastekodul on hädasti tarvis uut väikebussi, sest praegune sõiduk, neli aastat tagasi Tartu väikelastekodult Käopesa saadud buss, on igapäevasest sõitmisest väga väsinud ja tahab pensionile minna. «Viimasel aastal on meie lapsed vana bussiga mitu korda teele jäänud ja mõnel hommikul oleme pidanud lastele teise sõiduvahendi leidma,» rääkis Kai Räisa.

Elva väikelastekodus elab praegu 42 tüdrukut ja poissi, kellest noorim on 4- ja vanim 16-aastane. Buss sõidutab lapsi kodust lasteaeda, koolidesse, vabaajaüritustele ja muudesse kohtadesse. «Buss on meile hädavajalik,» märkis juhataja.

Riigihankel selgus, et Elva väikelastekodu uueks neljarattaliseks sõbraks saab Renault Traffic, mille hinnast on lastekodu suutnud pool ära maksta. Tänu Facebookis tehtud üleskutsetele ja otsekontaktidele ettevõtete-sõpradega on detsembris saadud juurde veel 5400 eurot. Aga ikka jääb natuke ehk 4600 eurot puudu, et saaks ära teha ka teise osamakse ning uus buss võiks koju sõita.

Kes soovib Elva väikelastekodu uue bussi saamisel aidata, leiab juhtnööre kodulehelt elvalastekodu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles