Tartus evakueeriti pommiähvarduse tõttu kortermaja elanikud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud ja päästjad evakueerisid kortermaja elanikud.
Politseinikud ja päästjad evakueerisid kortermaja elanikud. Foto: kaader Reporter.ee videost

Tartus tegi eile hilisõhtul üks mees Annelinnas Kaunase puiesteel asuvale kortermajale pommiähvarduse, mis tõi kaasa kõigi majaelanike evakueerimise.

Mehe ähvardus, et südaööl lõhkeb majas pomm, vallandas suure politseioperatsiooni, kus kogu maja elanikud tuli keset ööd oma kodudest välja ajada, vahendab Reporter.ee.

Lõuna politseiprefektuuri korrakaitsebüroo juht Indrek Koemets rääkis, et ähvardus oli väga konkreetne ning enne südaööd jõuti otsusele, et oht on majaelanike evakueerimiseks piisavalt reaalne. Koemetsa sõnul oli tegu raske ja ebameeldiva otsusega, kuid evakuatsioon möödus kiiresti ja rahulikult. Maja ette saabusid liinibussid, kus inimesed oodata said ning probleeme ei tekkinud.

«Tegemist on äärmiselt inimeste turvalisust ja kodurahu häiriva erandjuhtumiga. Politsei praktikas siin sellise mastaabiga juhtumit eriti ette ei tulegi,» rääkis Koemets ja lisas, et tavaliselt ähvardatakse ühiskondlikke hooneid.

Pomm ähvarduses kirjeldatud ajal ei plahvatanud ja inimesed lasti kella poole ühe ajal öösel oma kodudesse tagasi. Pommiähvarduse tegemises kahtlustatav isik on kinni peetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles