Tammeka alustab puhtalt lehelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammeka noor peatreener Norbert Hurt peab uuenenud meeskonna eesmärgiks meistriliigas püsida.
Tammeka noor peatreener Norbert Hurt peab uuenenud meeskonna eesmärgiks meistriliigas püsida. Foto: Sille Annuk

Tartu pallimänge juhib sel aastal noor veri. TÜ/Rocki etteotsa sai 32-aastane Indrek Visnapuu, Tammeka esindusmeeskonda juhib 15. detsembrist Sergei Zamogilnõi asemel 25-aastane Norbert Hurt.


Uuel jalgpallijuhil on meeskonnaga esimene laager  tehtud. Mängijad ja nende isiksuseomaduste kokkusobivus on üle vaadatud. «Emotsioonilaager oli,» sõnab Hurt. «Nüüd teame, mis suunas tööd teha.»

Mängijaid, kes Tartu klubi eest meistriliigas oma panuse tahaksid anda, on esialgu rohkemgi kui vaja – 26. On enesetõestamise aeg, et pääseda 18 hulka, kes mängudele saavad.

«Kõik mängijad on minu jaoks praegu võrdse pulga peal, ei ole vahet, on ta vanem või noorem, rohkem või vähem kogenud,» ütleb peatreener. Kes teeb kõvasti tööd, sel on võimalused suuremad.

Uus koosseis

Võrreldes mullusega on meeskond enamjaolt uus. «Vanemaid mängijaid, kes küll iseenesest on noored ja võitlesid mullu põhikoosseisu pääsu eest, on alles 7-8. Enamik on tulnud altpoolt,» selgitab Hurt. Seega on läinud aastal Tammeka duublit lootsinud peatreener suuresti oma mullused hoolealused tippkonkurentsi toonud.

«Noorte aeg on käes,» sõnab Hurt. «U –19 koondis pääses meil ju Euroopa valikmängudele – see vanus tõstab pead ja need mehed pürivad ka nii Floras kui Levadias meistriliigasse. Peale tuleb jalgpalli mõistes hea kasvatuse ja haridusega mängijaid.»

Uuenenud Tammeka alustab meistriliiga hooaega 7. märtsil Tallinna Kalevi vastu, kellega peeti mullu meistriliigasse püsima jäämise otsustanud kohtumine.

«Me hakkame üha rohkem lähenema spordile teaduslikult,» avab Hurt uue hooaja plaane. «Peaeesmärk on anda meeskonnale maksimaalne treeningukoormus ja vältida vigastusi.»
Uuenenud tartu Tammeka alustab meistriliiga hooaega 7. märtsil Tallinna Kalevi vastu.

Ka mängupildilt on Hurda taktika tunduvalt teistsugusem kui varem. «Mulle on tähtis loovus. Mulle ei meeldi mängijaid raamidesse panna,» selgitab ta. «Nad on niivõrd noored, neist alles peavad saama isiksused. Raamis on nende areng piiratud.»

Samas on distsipliin uue lootsi jaoks a ja o. Siin on asjad mullusest palju karmimad. Kõik on meeskonnale punktuaalselt paigas alates trenni saabumise kellaajast.

«Väga oluline on keskendumine trennile, igal pool peavad mängijad käituma eetiliselt, üksteist aitama,» kirjeldab peatreener.

Kõva töö ja tiimivaim

Hurda üks tähtsaid eesmärke on meeskonnavaimu kasvatamine: «Teeme nii kõvasti tööd, et oleme valmis igas mängus endast andma sada protsenti. Seda pilti ma tahan väljakul kindlasti näha.»

Üks tugev külg, millega meeskond saab teha suure arenguhüppe, on treeneri sõnul see, et  mängijate teadmisesse püütakse viia metoodika, milleks miski on vajalik: «Siis on nad spordis haritumad ja end on lihtsam analüüsida.»

Klubile on 2009 muutuste aasta. Lisaks peatreeneri vahetusele lühenes peasponsori kadumise tõttu klubi nimi taas Tammekaks. Taastati ka kunagised n-ö lipuvärvid, s.t koduväljakul ei näe enam oranže, vaid siniseid särke, ja võõrsil on valged.

«Mulle see meeldib – mina alustan puhtalt lehelt ja ka meestel on hea lähtepunkt uue maine loomiseks.»

Hurt peab tänavust aastat  eelkõige baasaastaks tulevale. Uue hooaja esmane eesmärk Tammekale on meistriliigasse püsima jäämine.

«Meeskond on noor ja noored peavad alati rohkem vaeva nägema. Nad ei saa kogemusega mängu võita,» selgitab Hurt. «Tööd tuleb teha nii, et ka Levadia ja Flora, kui nad meie vastu tulevad, peavad jalad kõhu alt välja võtma. Kerget jalutuskäiku nad saada ei tohi.»

Norbert Hurt

• Sünniaeg 16.04.1983.
• Tartu Tammeka peatreener, U –18 ja U –15 koondise peatreener, U –16 koondise treener, EJLi 1993.–1995. a sündinud noorte skaut.
• EOK treener III, EJL treener II, UEFA B-litsents.
• Lõpetanud TÜ kehakultuuriteaduskonna treeninguõpetuse ja spordijuhtimise erialal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles