Tartu Postimehe online-väitlusel on teemaks sooline võrdõiguslikkus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Homme tuleb Tartu Postimehe veergudel esmakordselt online väitlus. Väitluse teemaks on «Ülikool peaks võrdselt vastu võtma nii mehi kui naisi».

Kuivõrd soolise võrdõiguslikkuse teema on Eesti ühiskonnas järjest aktuaalsemaks muutumas, on eriti ülikoolilinnas Tartus hea arutleda selle üle, kas ülikoolid peaksid tudengite vastuvõtmisel arvestama ka viimaste sooga. Sookvoote ülikoolides on rakendanud näiteks Rootsi.

Teemat jaatavad Eesti Väitlusseltsi liikmed Liisa Loog ja Aare Pere, kuid väitlusseltsi esindajad ei kaitse debattides oma isiklikke või väitlusseltsi ametlikke seisukohti, vaid aitavad tõstatada argumenteeritud arutelu olulistel teemadel. Antud teema vastu väitleb ja oponeerib Tartu Ülikooli õppeprorektor Martin Hallik, kes esineb debatis oma seisukohtadega.

Väitlus toimub reaalajas ning kui mõlemad pooled on esitanud oma avakõne, tuues välja põhilised argumendid ja ümberlükked, jätkub debatt 11-13.30 ristküsitlusega. Ristküsitlus on arutelu interaktiivseim osa ning toimub reaalajas, olles formaadilt online intervjuu sarnane. Osa saavad võtta ka lugejad, postitades oma küsimusi kommentaariumisse, kust väitlusseltsi poolne moderaator paremad vastamiseks välja valib. Toimunud debatti analüüsib hiljem väitluskohtunik Anna Karolin.

Eesti Väitlusselts koostöös Statistikaametiga soovib läheneva rahvaloenduse raames tõstatada arutelu erinevatel rahvastikuga seotud teemadel. Lisaks homsele teemale on arutelu all olnud näiteks välja- ja sisseränne, vananemine ning ääremaastumine. Online debattide seerias on Tartu Postimehes toimuv väitlus kolmas, oodata on väitlusi veel Sakalas ning suures Postimehes.

Rahvaloendus saab alguse selle aasta 31. detsembril ning kestab 31. märtsini 2012. Esmakordselt toimub esimese kuu (31.detsember – 31.jaanuar) jooksul ka e-loendus, kus enda andmed saab kirja panna internetis. Vaata täpsemalt: http://www.stat.ee/rel2011

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles