ERMis linastuvad Pärnu festivali parimad filmid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

14. ja 15. detsembril näeb Eesti Rahva Muuseumi (ERM) näitusemajas Pärnu filmifestivalil auhinnatud linateoseid.

«Esimesel õhtul näitame kahte suurepärast perefilmi,» ütles ERMi kommunikatsioonijuht Reimo Pehkli. Nagu tõsielufilmides ikka, seisavad inimesed vastamisi oma murede ja rõõmudega.

Alijan Nasirovi film «Karjalaager» viib vaataja kirgiisi perekonna argipäeva. Kõrgmägedes, kus suudavad elada vaid jakid, hundid ning eriti vaprad inimesed, võib olla õnnelik ka ilma autode, kaupluste ja elektrita. See on XXV Pärnu filmifestivali parim film teemal «Inimene ja loodus».

Festivali parim lastefilm «Hingelinnud» portreteerib kolme leukeemiahaiget last. Paulinel (15), Richardil (10) ja Lennil (6) on haiguse tõttu määratud lapsena surra. Ent ometi on neis lastes piisavalt energiat, et võidelda oma saatusega ja  püüda olla sellest tugevam.

Teisel õhtul näeb festivali parimat lühifilmi «Anders ja Harri», mis on loodud Rootsi ajaloo kõige traagilisemas rongiõnnetuses, 1918. aastal Malmö-Stockholm reisirongis hukkunute mäletuseks.

Seejärel saab vaadata festivali peaauhinna võitnud portreefilmi «Õpetaja Irena». See psühholoogiline dokfilm viib vaataja Jeruusalemma kõige ohtlikumasse linnaossa, kus valitsevad töötus, lootusetus ja rassilised pinged. Ukrainast pärit õpetaja Irena töötab tasakaalu kaotanud laste ja nende vanematega.

Seansid algavad mõlemal õhtul kell 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles