Tartus asub tööle õigeusu piiskop

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metropoliit Stefanus pühitseb piiskop arhimandriit Eelija ametisse Tartus Magasini tänaval asuvas Uspenski kirikus.
Metropoliit Stefanus pühitseb piiskop arhimandriit Eelija ametisse Tartus Magasini tänaval asuvas Uspenski kirikus. Foto: Sille Annuk / Postimees

Eesti Apostlik-Õigeusu Kiriku Tartu piiskopkond saab juba sel nädalal endale piiskopi. Laupäeval pühitseb Kiriku metropoliit Stefanus Tartu Jumalaema Uinumise Uspenski kirikus Tartu piiskopkonna piiskopiks arhimandriit Eelija.


Arhimandriit Eelija (Ott Ojaperv) on sündinud 1977. aastal, lõpetanud Tartu Miina Härma gümnaasium ja saanud Tartu ülikooli teoloogiamagistriks cum laude 2003. aastal, vahendab Tartu maavalitsuse veebileht.



Ojaperv on täiendanud end Perugia, Peterburi, Voroneži ja Riia ülikoolis. Tema doktoritöö käsitab Psaltri teoloogilise ja luulekeele sõnavara kujundamist ning piiritlemist ühtse mõistestikuna lähtudes Uku Masingu ja Hillar Põllu tõlketööst eestikeelse piibli keeleliselt aluselt.



Isa Eelija pühitseti lugejaks 2003, diakoniks 2006 ning munkpreestriks 2007. aastal.



Tartu piiskopkonda kuuluvad Eesti Apostlik-Õigeusu Kiriku veebilehe andmetel Arussaare, Kaarepere, Kavilda, Kähri, Lalsi, Mehikoorma, Nõo, Põltsamaa, Räpina, Tuhalaane, Võru ja Võõpsu kogudused. Lisaks Tartu Jumalaema Uinumise Uspenski kogudus ja Tartu Pühade Aleksandrite kogudus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles