Joobes mees laamendas Nõo vallamajas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõo vallavalitsust ründas agressiivne mees, kes lõhkus ukseklaase purustades oma käe. Kantselei uksest (pildil) mees enam edasi ei pääsenud.
Nõo vallavalitsust ründas agressiivne mees, kes lõhkus ukseklaase purustades oma käe. Kantselei uksest (pildil) mees enam edasi ei pääsenud. Foto: Margus Ansu

Täna kella 8.46 ajal tuli Nõo vallamajja alkoholijoobes mees, kes ähvardas valla töötajaid ja vallavanemat Rain Sangernebod vägivallaga. 

Juhtunust anti teada Lõuna prefektuuri juhtimiskeskusele ning kohale tulnud politseinikud pidasid vallavanemat ähvardanud mehe kinni. Asjaolude selgitamiseks alustab Tartu kriminaaltalitus kriminaalmenetlust.

Rain Sangernebo sõnul ei olnud mehe rünnak suunatud mitte vallavanema, vaid vallavalitsuse vastu. «Mees ähvardas valla töötajaid vägivallaga ning koos kahe meeskolleegiga püüdsime tagada, et kolleegid oleksid kaitstud.»

Rünnakus sai kannatada üksnes ähvardaja. Ta lõhkus paljakäsi kahe ukse klaasid, eesmärgiga tungida vallavalitsuse tööruumidesse, selgitas Sangernebo. Mees ei rahunenud ning tema peatamiseks tuli appi kutsuda politsei.

Vallavanema kinnitusel ei ole mehe tekitatud kulusid esialgu kokku arvatud ega klaasifirmadelt pakkumisi võetud. Väljavahetamist vajab üks 0,6-ruutmeetrine turvaklaas ning üks suhkruklaasi leht.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina ütles, et vallamajja saabus alkoholijoobes mees, kellel oli nuga käes. Mees ähvardas vallamajas olnud isikuid vägivallaga ning lõhkus kahe ukse klaasid. Ründaja sai ukseklaasi lõhkumise järel kergeid vigastusi.

Ründaja ei olnud nõus hoonest lahkuma ning kohale kutsuti politsei. Korrakaitsja sai mehe käest noa kätte ning viskas selle ohutusse kaugusesse. Kui ründaja oli relvituks tehtud, tõmbas politseiametnik ta põrandale maha, pani käed raudu ning jäi ootama täiendavaid politseijõude.

Politsei viis kinnipeetud mehe esmalt meedikute juurde ning pärast esmaabi andmist kainenema.

Praegu on teada, et tegemist on 44-aastase Elva linna elanikuga. Kuriteo motiiv selgub uurimise käigus, lisas Kostina. Kuna kinnipeetud mees oli kuriteo toimepanemise hetkel tugevas alkoholijoobes, paigutati ta arestimajja kainenema. Mees kuulatakse kuriteos kahtlustatavana üle homme, kui ta kaineks saab.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks alustas Tartu kriminaaltalitus kriminaalmenetlust karistusseadustiku avaliku korra rasket rikkumist käsitletava paragrahvi järgi (KarSi § 263 p 3). Varem ei ole meest kriminaalkorras karistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles