ERR: Võrus tunnustati Lõuna-Eesti parimaid turismiobjekte

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaated Tartule ülevalt. Tigutorn ning Ahhaa keskus.
Vaated Tartule ülevalt. Tigutorn ning Ahhaa keskus. Foto: Margus Ansu

Sihtasutus Lõuna-Eesti turism andis oma aastakonverentsil Võrus üle aasta parima turismiobjekti ja turismisündmuse tiitlid, parimaks turismiobjektiks tunnistati AHHAA teaduskeskus Tartus, turismisündmuseks Valga Militaarajaloo festival.

«See on väga tähtis teaduskeskusele, et meil oleks põhi taustaks, mis põhjendab meie olemasolu ka teaduslikult, mitte ainult lõbustusasutusena. Ma arvan, et on väga tore tegutseda Tartus ka sellepärast, et see toob turiste justnimelt kaugemale Tallinnast, sest terve Eesti ei ole ju Tallinn,» ütles AHHAA juhatuse liige Pilvi Kolk, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Parimaks turismisündmuseks kuulutatud Valga militaarajaloo festivali kõrval konkureerisid auhinnale ka Tartu hansapäevad ja Europeade festival, Tartu-Helsingi lennuliini avamine ning Haanjamaa suitsusauna nädal.

SA Lõuna-Eesti turismi tegevjuht Kätlin Kuznetsova ütles, et Lõuna-Eesti turismimaastikku ilmestavadki väga paljud väiksed tegijad, kelle puhul tuleb teha koostööd, sest üksi ei jõuta väga kaugele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles