Lille päkapikud toimetavad

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Sinihallitusjuustuga piparkoogid on just need maiustused, mille tegemist saavad kõik lapsed, noored ja lapsemeelsed täna kaubamaja kolmandal korrusel ise katsetada.

Piparkoogiküpsetamine jätkub igal reedel kuni jõuludeni, sest just nii kaua pesitseb Kodumaailma ees Lille maja jõulutuba.

Piparkooke tehakse küll ainult reedeti, aga esmaspäevast laupäevani tegutseb jõulutuba iga päev. Koha peal saab meisterdada kõiksugu jõuludega seotud nodi, nagu seitsmeaastane Bianca eile ühena esimestest sai päkapikk Kätlin Ummelki juhendamisel proovida.

Tehakse vorstipakkepaberist kingikotte, magusaid kaarte ja mahlapakkidest hõbedasi ingleid. Samuti loevad päkapikud iga päev jõulujutte ja õpetavad selgeks toreda mängu, mida kogu perega mängida.

Jõulutuba on lahti tööpäevadel kell 15–20 ja laupäeviti 11–15. Piparkooke küpsetatakse reedeti kell 16–18. Kõik meisterdamised-küpsetamised on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles