Linlased aitasid tabada noore vandaalitseja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joobes nooruk lõhkus raeplatsil pingi ja tülitas möödujaid.
Joobes nooruk lõhkus raeplatsil pingi ja tülitas möödujaid. Foto: Politsei

Politsei tabas Tartu kesklinnas laamendanud alaealise, kes tülitas ka rahulikke linlasi.

Lõuna prefektuuri teatel sai politsei 1. detsembril kella 22.33 ajal väljakutse Raekoja platsile, kus üks mees lõhkus jõulukuuse kõrval pinki ning sõimles tänaval möödujatega. Pealtnägijate kinnitusel oli meeskodanik tumedates riietes ning liikus pärast oma jõudemonstratsioone üle Kaarsilla.

Politseisse juhtunust teada andnud inimesed jälgisid, millises suunas noormees edasi liigub ning andsid sellest telefoni teel pidevalt infot prefektuuri juhtimiskeskusele. Korrakaitsjad jälgisid omakorda kahtlusaluse liikumist läbi linna valvekaamerate.

Operatiivne infovahetus politsei ja linnaelanike vahel võimaldas patrullpolitseinikel lähedalasuvas pargis kirjeldusele vastava isiku kinni pidada. Noormees, kelleks osutus 17-aastane Gabriel, tunnistas, et oli pinki tõepoolest lõhkunud, tõmmanud sellelt ära pingilippe. Politsei tuvastas noorukil alkoholijoobe.

Noormehe suhtes alustati väärteomenetlust, kuna ta oli alaealisena alkoholijoobes, rikkus avalikku korda ning tekitas pingi lõhkumise näol varalist kahju linnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles