Hommikune libedus tuli paljudele üllatusena

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teedel on salakavala musta jää tekkeoht.
Teedel on salakavala musta jää tekkeoht. Foto: Liis Treimann

Paljud Lõuna-Eesti autojuhid said hommikutundidel omal nahal tunda, et teed on muutunud väga libedaks. Juhtus ka hulk liiklusõnnetusi, millest enamik olid kergemad.

Mitmetel Tartu ümbruse teedel ei julgenud juhid sõita kaugeltki lubatud sõidukiirusega. Näiteks Piibe maanteel liikusid autod lausa poole väiksema hooga. Ja õigesti tegid, sest kiiremini liikumine võinuks lõppeda avariiga.

Tõsisem õnnetus juhtus Tartus Tuglase tänaval, kus ülekäigurajal jäi auto alla inimene. Kambja vallas Vana-Kuuste külas käisid päästjad kella 7.55 ajal avariipaigal, kus auto oli sõitnud kraavi ning paiskunud katusele. Autos sõitnud naine ja kaks poissi pääsesid ise masinast välja. Kiirabi kontrollis nende tervist.

Kambja vallas Raanitsa külas oli hommikul kella 8 paiku kraavis maastur. Ilmselt oli auto sõitnud esmalt vastu teeäärset aeda, paiskunud seejärel kraavi ning rullunud üle katuse. Maasturil puudusid numbrimärgid, lisas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel.

Varahommikul tõrjusid teehooldusfirmad mitmel pool maakonnas ja Tartu linnas jääd soolaga.

Ülevaade hommikustest avariidest Lõuna-Eestis

Kell 9.10 kaotas Opel Corsa Põlva-Reola maantee 6. kilomeetril lauges kurvis juhitavuse ja paiskus küljega vastu teepiiret. Juht oli kaine, vigastada ta ei saanud. Sõidukil olid all nõuetele vastavad rehvid. Asfaldil oli must jää.

Kella 7.30 paiku sõitis auto Võrus Vilja tänaval teisele sõidukile otsa.

Kella 11 paiku juhtus liiklusõnnetus Karksi vallas Imavere-Viljandi-Karksi-Nuia maantee 67,7. kilomeetril Ahimäe bussipeatuse juures. Toyota Corolla hakkas tegema möödasõitu teepervel seisnud sõidukist, kaldus vastassuunavööndisse ning sõitis teelt välja vastu liiklusmärki. Keegi õnnetuses vigastada ei saanud. Ka sellel teel oli must jää.

Samal ajal juhtus õnnetus Võhma-Põltsamaa teel Navesti jõe lähedal. Seal läks ümber metsaveoki järelkäru.

Kella 10.45 paiku sõitis Chevrolet Viljandi-Võru maanteel teelt välja, inimesed viga ei saanud. Pärast avariid lebas auto katusel lõhutud 13. kilomeetri post.

Kella 9.40 ajal sõitis Viiratsi vallas Opel teelt välja ja rullus üle katuse. Inimesed vigastada ei saanud.

Kella 7.20 paiku juhtus liiklusõnnetus Tarvastu vallas Kärstna-Raassilla tee 1,9. kilomeetril. Hyundai sõitis Kärstnast Raassilla suunas liikudes teelt välja vasakule raielangile ja rullus üle katuse. Kiirabi toimetas Viljandi haiglasse sõidukis viibinud naise, kellel haiglas vigastusi ei tuvastatud. Sõidutee asfaltkatet kattis must jää. Sõiduki rehvid vastasid nõuetele.

Kell 11.30 juhtus Tartu-Võru maanteel Kambja vallas avarii, kui Citroen Berlingo sõitis vastu teepiiret. Inimesed õnnetuses vigastada ei saanud.

Kella 10.30 paiku juhtus õnnetus Tartus Ihastelinnajaos Lammi bussipeatuse juures. Avariis osalesid sõidukid VW Phaeton ja Škoda. Inimesed õnnetuses vigastada ei saanud.

Kella 9 paiku sõitis Tartus Vitamiini tänaval Veeriku Selveri juures vastu posti Saab 9000. Inimesed viga ei saanud.

Kella 7.52 ajal juhtus liiklusõnnetus Tartus Tuglase 7 juures, kus VW Passat sõitis reguleerimata ülekäigurajal otsa sõiduteed ületanud jalakäijale. Kannatanu jäeti haiglaravile. Sündmuskohal oli sõidutee kaetud musta jääga. Ehkki sõiduki all olid naastrehvid, ei aidanud see õnnetust ära hoida.

* Lisaks neile avariidele juhtus Lõuna-Eestis ka hulk väiksemaid õnnetusi.

Allikas: Lõuna prefektuur

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles