Lõunakeskus kavandab teist jäähalli ja tennisekeskust

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Vaid kaks aastat tagasi mahuka juurdeehitise avanud Lõunakeskus kavatseb peagi laiendada ka teaduspargipoolset külge, kuhu plaanitakse ehitada uus jäähall,

Lõunakeskuse juhataja Jaan Lott ütles, et praegu on kõik idee tasandil. «Meil on mõte, mida võiks uude kompleksi teha, ning praegu koostatakse vajalikke detailplaneeringu materjale,» lausus Lott. Idee järgi võiks keskuse uude osasse rajada jäähalli, mis on mõeldud eelkõige treeninguteks.

Praegune Lõunakeskuse liuväli on Jaan Loti sõnul muutunud pelgalt spordibaasiks, kuid algne mõte oli pakkuda linlastele peale sportimise ka mõnusat ajaveetmise võimalust.

«Ühest küljest on tõesti hea meel, et nii Tartu iluuisutajad kui hokimängijad on Eesti tasemel täitsa tublid, Tartu iluuisutamise ajalugu selle platsiga algaski. Kuid harjutajad ei mahu enam ära ja linnakodanikud unustavad tasapisi üldse selle võimaluse,» rääkis Lott.

Jäähall kütab

Jäähalli kohale ehitatakse aga kolme platsiga tennisehall. Tenniseväljakutest on Lõunakeskus mõelnud juba aastaid ning koos liuväljaga peaks Loti sõnul tekkima arvestatav kokkuhoid keskuse ülalpidamisel.

Nimelt tekib jää tootmisel suur hulk jääksoojust, millega ei ole liuväljal midagi teha, aga sellega saaks ära kütta tennisehalli. Kokkuhoidu annaks ka kahe halli peale ühiste riietus-, abi- ja personaliruumide ehitamine.

«Tänapäevaste energiahindade puhul on see väga kaalukas argument,» ütles Lott ning lisas, et kui suudetakse ära kasutada inimesi ja teadmisi, võiks tekkida päris hea komplekt. Peale spordihallide on Lõunakeskusel endiselt mõte ehitada kobarkino ning seegi võiks alustada tegevust kavandatavas laienduses.

«Kinost oleme kaua mõelnud, aga meie majas on see siiani puudu. Nüüd võiks jälle tõsisemalt joonestama hakata. Näis, kaugele seekord jõuame,» rääkis Lott.

Uus väljanägemine

Kavandatav laiendus jääb Lõunakeskuse ja Tartu teaduspargi vahelisele alale.

Juurdeehitise kogumaht on 10 000 ruutmeetrit. «Meie soov on anda juurdeehitisega Lõunakeskusele ka sellest suunast uus nägu ning luua kaubanduspargi ja teaduspargi vahele midagi sellist, mis neid mõlemaid hästi ühendaks,» lausus Jaan Lott.

Ühtegi tärminit ei julgenud Lott siiski välja öelda. «Me tahame seda väga ja nagu ärimaailmas öeldakse, as soon as possible (nii ruttu kui võimalik – toim), aga millal see tegelikult teoks saab, ei sõltu ainult meie plaanidest,» lausus Lott. Tema sõnul on sportimiseks mõeldud laiendus suur ettevõtmine, kuna praegune majandusseis ei toeta niisugust ehitust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles