Teadlased tähistavad eesti eepose suurjuubelit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevipoeg (lk 271, fragment) aastal 2009 kirjastuse SE&JS üllitatud «Kalevipojas», mille on illustreerinud ja kujundanud Andres Tali.
Kalevipoeg (lk 271, fragment) aastal 2009 kirjastuse SE&JS üllitatud «Kalevipojas», mille on illustreerinud ja kujundanud Andres Tali. Foto: Repro

Eesti rahvuseepose 150. aastapäeva tähistuseks algab Tartus, «Kalevipoja» loomise idee sünnilinnas, rahvusvaheline sümpoosion.

Täna ja homme peavad teadlased Tartu Ülikooli ajaloo muuseumis Toomel ettekandekoosolekuid. Eesmärgiks on vaadelda rahvuseepost «Kalevipoeg» laiemas, maailma romantilise kirjanduse ja kunsteeposte ringis, et tuua välja meie eepose omapära.

Sümpoosionil on kavas üle 30 ettekande, neist pooled väliskülalistelt. Eesti eeposest lähtuvaid käsitlusi on üle kümne. Juttu tuleb ka ungari, soome, läti, setu, mordva, nanai, sori, serbia, khasi ja manipuri eepostest.

Ettekandeid on oodatud kuulama kõik huvilised. Programm on veebiküljel www.folklore.ee/events/epics2011/.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles