Tartu linnavõimule kuuluva maja süüdanud mees läheb vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Tartu maakohus karistas esmaspäeval reaalse vangistusega noormeest, kes süüdistuse järgi süütas enam kui kolm aastat tagasi Tartu linnavalitsusele kuuluva maja.

Kohus leidis, et 24-aastase Urmet Koorti süü süütamises on tõendatud ning määras talle üheaastase vangistuse. Koos varasema kuriteo eest mõistetud karistusega tuleb noormehel trellide taga veeta kokku kaks aastat, 11 kuud ja kaheksa päeva. Menetluskulude katteks peab Koort tasuma 436 eurot, kannatanule peab ta aga maksma 639 eurot.

Süüdistuse järgi süütas Koort 2008. aasta 15. oktoobri hilisõhtul kella 23.31 ajal põlema Tartus Ujula tänaval asuva elumaja. Tartu linnavalitsusele kuuluv, kuid ühe firma valduses olnud majas said kuumakahjustusi katus, hoovipoolne trepikoda ja teise korruse koridor. Ühtlasi põhjustas süütamine ohu majas elanud inimeste elule ja tervisele.

Hilisemal uurimisel eitas Koort süütamist, mistõttu jäid teo motiivid selgusetuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles