Politsei tabas Emajõe vaateplatvorme rüüstanud metallivargad

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõe kaldapealsete uuendamisel kasutatud vaskplekk peibutas kohale vargad. Pildil jõeäärne vaateplatvorm.
Emajõe kaldapealsete uuendamisel kasutatud vaskplekk peibutas kohale vargad. Pildil jõeäärne vaateplatvorm. Foto: Margus Ansu

Kolmapäeva öösel tabas politsei Tartust Fortuuna tänava kandist kolm meest, kes püüdsid hiljuti ehitatud kaldarajatistelt varastada metalli. Kuna mehed on arvatavalt seotud teistegi vargustega, võeti nad kohtu loal kuni kuueks kuuks vahi alla.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Liina Pissarev kirjeldas Postimehele, et 23. novembri öösel kella 1.20 ajal oli patrull kesklinnas Emajõe kaldapealsel korda tagamas. Samal ajal märkasid politseinikud üle jõe kolme meest, kes eemaldasid tasahilju kaldapealse jalutus- ja vaateplatvormi küljest vaskplekki.

Patrull kihutas üle silla teisele poole jõge ning pidas kõik kolm kinni. Selleks ajaks olid mehed suutnud eemaldada paari meetri jagu vaskplekki.

Kinnipeetud mehed vanuses 35, 23 ja 22 aastat toimetati arestimajja. Juhtunu täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustas Tartu kriminaaltalitus kriminaalmenetlust.

Kinnipeetud mehed on varem kriminaalkorras karistatud. Kohtu loal võeti kolmest kahtlustatavast kaks vahi alla kuni kuueks kuuks.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtiv Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Alar Häidbergi sõnul nähtub tänaseks kogutud materjalidest, et üks vahistatud meestest on tõenäoliselt seotud veel kahest autost varguse toimepanemisega, mis leidsid aset selle aasta märtsis Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles